Начало Избрани Бергер коментира битката между Верстапен и Льоклер

Бергер коментира битката между Верстапен и Льоклер

2633
0
Макс Верстапен, Шарл Льоклер, Ред Бул, Ферари
Макс Верстапен и Шарл Льоклер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Герхард Бергер коментира битката между Макс Верстапен и Шарл Льоклер. Бившият пилот от F1 проявява голям интерес към борбата за върха между състезателите на Ред Бул и Ферари. 

Верстапен и Льоклер са главните герои в тазгодишния сезон в F1. Двамата спечелиха общо 9 състезания след първата половина на кампанията. Другите два успеха бяха дело на техните съотборници Серхио Перес и Карлос Сайнц.

Световният шампион се отправя към уикенда на Пол Рикар с аванс от 38 точки пред своя съперник от Монако. От друга страна, Ферари се намира в отлична форма след като спечели последните две състезания на Силвърстоун и Ред Бул Ринг.

Бергер е десеткратен победител в Гран при и се е състезавал за Ферари в края на 80-те и средата на 90-те години на миналия век. Освен със Скудерията, австриецът е записал победи и с тимовете на Бенетон и Макларън. Сега той коментира качествата на двамата претенденти за титлата в последния епизод на подкаста F1 Nation.

Льоклер ме впечатли с таланта и скоростта си в една обиколка в квалификацията. Той се справя много, много добре“, каза Бергер.

„[Но] в състезанието видях малко предимство на Макс. Той е блестящ през цялата надпревара и всички възможности, които се появят пред него.“

Той е много силен в изпреварванията, както и в борбата колело до колело. Освен това успя да разчете правилно състезанието.“

Комбинирайте това със стратегията на Ред Бул, които са изключително добри при спиранията в бокса. Смятам, че това е почти непобедим пакет.“

Според Бергер, световната титла от миналата година е дала голям тласък на Верстапен. По този начин той е станал още по-добър и завършен пилот.

Верстапен е дори по-добър от миналата година. Смятам, че спечелването на шампионата отнема много от напрежението върху него.“

От друга страна той посочи, че Льоклер все още се нуждае от малко опит, за да изглади някои грешки и да затвърди представянето си.

Той направи една-две грешки тази година. Такива неща не бива да се случват, ако наистина се бори сериозно за шампионата“, продължи австриецът.

На Имола Льоклер допусна груба грешка на шикана. Ако бях на негово място, просто щях да завърша трети и взех точките. Именно тук Люис [Хамилтън] ме впечатлява толкова много. Той винаги е там и винаги се възползва, когато се отвори някоя врата пред него

В тези области Льоклер все още се нуждае от малко опит, но като цяло той е пилот, който може да печели шампионати“, допълни Герхард Бергер.