Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бертран Багет ще тества за Рено на Херес

Бертран Багет ще тества за Рено на Херес

76
0

Бертран Багет ще тества за тима на Рено на пистата Херес.

Багет, който тази година стана шампион във Формула 1 Рено 3.5 след една много впечатляваща кампания, ще застане зад волана на R29 на 1 декември. Като награда за успеха си белгиецът ще има възможността да вкуси за пръв път от Формула 1. Това ще бъде отлична възможност за него да добие малко популярност в тези кръгове.

Подобно на Роберт Кубица, Алкс Даниелсон, Алваро Паренте и Гиедо Ван дер Гарде, тазгодишният шампион в сериите Формула Рено 3.5 ще има шанса да тества с болид от Формула 1.

Това ще бъде страхотна възможност за мен“ – коментира Багет. „Не само, че мечтите ми от дете се сбъдват, но това е и целта на всеки състезателен пилот. Благодарение на Рено аз получих възможността да се състезавам с болиди – като спечелих програмата на Рено в Белгия, която цели да открива млади таланти още от картинга. Оттогава съм карал всеки един болид на Рено – от Формула Рено 1.6 до Формула Рено 3.5 през Формула Рено 2.0. И като че ли попълвам поредицата с Рено F1 R29. Първите няколко обиколки във Формула 1 сигурно са невероятни – с по-лека и по-мощна кола, която има феноменално висока скорост в завои. Ще имам да изуча всичко, не само колата, ами и цялата обстановка, много нови параметри и един различен начин на работа. Единственото нещо, което ще познавам, е пистата Херес.

В момента Бертран преминава през специална физическа подготовка. След това ще посети и базата на отбора в Енстън, за да се запознае с тестовата програма.