Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Беше състезание като в мечтите ми, радва се Фетел на победата си...

Беше състезание като в мечтите ми, радва се Фетел на победата си в Япония

41
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел остана предпазлив в изказванията си за борбата за титлата във Формула 1 през 2012 г,. след като спечели днешната Гран при на Япония.

Двукратният шампион води от старта до финала и свали аванса на Фернандо Алонсо в генералното класиране до 4 точки 5 кръга преди края на първенството (испанецът отпадна).

Това беше важна стъпка напред, но все още ни предстои дълъг път. От Спа насам представянето в състезания не е постоянно. Не знам какво стана днес, но на Спа Фернандо нямаше късмет. Затова се надяваш тези неща да не се случват на теб, но си наясно, че въпреки това може да се окажеш в такава ситуация. Сезонът е дълъг – обясни пилотът на Ред Бул.

Той продължи с твърдението, че не иска да говори за шампионата в настоящия момент.

Годината е много трудна, има още толкова надпревари. Иначе уикендът ни не можеше да е по-добър. Подобно стечение на обстоятелствата се случва много рядко. Колата беше страхотна, но ми е трудно да кажа защо вървеше толкова добре, като се има предвид, че нямахме някакви кой знае какви новости за този старт. Просто трасето пасна на болида. Беше фантастично състезание, като в мечтите – допълни Фетел.