Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Беше въпрос на време да спечелим отново, заяви Маркионе

Беше въпрос на време да спечелим отново, заяви Маркионе

33
0

Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви, че е било въпрос на време тимът му в F1 да спечели отново. Себастиан Фетел победи в Гран при на Австралия и донесе първи успех на Скудерията от Гран при на Сингапур 2015 г. А за първи път от 2012 г. пилот на тима е лидер в шампионата. Другият пилот на тима Кими Райконен завърши 4-и и така тимът от Маранело е начело и в класирането при конструкторите.

„Беше въпрос на време, заяви Маркионе. – Много съм щастлив за тима и за нашите фенове, които бяха с нас през целия този период. Чакахме тази победа почти година и половина. Себастиан направи страхотно състезание и съм сигурен, че Кими скоро и той ще бъде на това ниво, борейки се до съотборника си. Отборната работа е единственият начин да постигнем големи цели.”

Райконен от своя страна заяви, че недозавиване в първата серия от обиколки е била причината за разочароващото му темпо в състезанието. Ледения бе далеч от скоростта на Фетел, Хамилтън и Ботас, като в края дори бе застигнат от петия Макс Верстапен.

„Още вчера страдахме от недозавиване на колата. Подобни бяха нещата при първия стинт с ултрамеките гуми, обясни финландецът. – След като сложихме меките гуми софт, колата стана много добра и бях много доволен. Но в това време бяхме по средата на нищото. Мисля, че знаем какво трябва да направим и нещата ще са добре.”