Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без наказания за катастрофата на Ралф и Сато?

Без наказания за катастрофата на Ралф и Сато?

50
0

Ралф Шумахер е получил предупреждение от стюардите на Гран при на Бахрейн след разследването на инцидента, при който се удари с Такума Сато. Според официалните лица той е затворил японския пилот и е предизвикал катастрофата.
Двамата състезатели се явиха при комисарите след надпреварата. Самият Ралф, който освен това претърпя инцидент с Фисикела и удари двама механици в бокса при един от питстоповете си, определи удара като “състезателен инцидент”.
– Беше твърде оптимистично от негова (на Сато – б.р.) страна да мисли, че веднага ще спечели позицията, която току-що е загубил – заяви германецът.
Такума пък обясни, че според него Шумахер-младши не му е дал и сантиметър пространство и просто го е ударил. На връщане от срещата с комисарите японецът бе уверен, че последствия няма да има.
При друго разглеждане на Ферари бе наложена глоба от 10 000 долара, след като Рубенс Барикело едва не удари Ярно Трули в питлейна. Италианецът отиваше към бокса си, докато пилотът на Скудерията потегляше след неговия пит. Според стюардите механиците са разрешили на Рубенс да потегли твърде рано, принуждавайки Трули да предприеме защитно действие.