Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без наказание за Шумахер, санкции за Верн, Кобаяши и Малдонадо

Без наказание за Шумахер, санкции за Верн, Кобаяши и Малдонадо

82
0
Михаел Шумахер

Стюардите на Гран при на Европа решиха, че Михаел Шумахер е намалил значително в зоната с жълти знамена, въпреки че DRS-ът му все още е бил отворен в края на надпреварата във Валенсия. При това положение срещу него няма да бъдат предприемани повече действия и той запазва първия подиум след завръщането си в спорта.

Жан-Ерик Верн (Торо Росо) бе наказан за катастрофата си с Хейки Ковалайнен (Катерам). Той ще бъде преместен 10 места назад на стартовата решетка във Великобритания и трябва да плати глоба от 25 000 евро.

Санкция от 5 позиции назад на грида за Силвърстоун отнесе и Камуи Кобаяши (Заубер). Японецът не прие много спокойно решението на стюардите.

Пастор Малдонадо (Уилямс) пък е с 20 секунди добавено време към общото за състезанието във Валенсия (равносилно на преминаване през питлейна) заради удара с Люис Хамилтън (Макларън). Стюардите постановиха, че венецуелецът се е върнал опасно на пистата след прескачане на бордюр малко преди сблъсъка. Това означава, че съотборникът му Бруно Сена отива едно място напред и взима последната точка.