Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без проблеми за Тойота днес

Без проблеми за Тойота днес

54
0

Днешният ден премина без особени проблеми за тима на Тойота, а Ярно Трули бе особено доволен от факта, че дойде време за домашното му състезание.

„Това бе един типичен петък за мен, който премина гладко и без никакви проблеми. Както обикновено тествахме два различни типа гуми, а също така работихме и по настройките на колата. Направихме някои подобрения през първата сесия, затова през следобяда бях по-доволен от автомобила. Все още имаме какво да подобрим и да изкараме от колата на тази писта, затова ще анализираме данните, за да подобрим настройките за квалификацията. Днес също така видяхме новите бордюри на шиканите за пръв път и те изглеждат добре. Нямах проблеми с тях. Хубаво е да се върна отново в Италия и да карам пред моите родни фенове и само се надявам, че ще мога да направя добро състезание в неделя“, заяви Трули, който даде съответно 19-то и 13-то време в двете сесии.

Съотборникът му Тимо Глок пък завърши последен първата тренировка, но във втората подобри значително представянето си и се нареди 6-ти.

„Втората сесия бе достатъчно добра. Сутринта бе по-трудно, но направихме някои промени по настройките и следобяда колата се държеше доста по-добре като цяло. Представянето й се подобри значително и проведохме програмата си без проблеми. Колата е добра, но разбира се трябва да работим още, за да подобрим отново времената си. Ако можем да намерим правилния аеродинамичен баланс, мисля, че ще се представим добре тук. Бордюрите са ОК. Различни са от миналата година, но все още са приемливи. Времето също бе доста по-различно от миналата година, когато валя, а това определено е подобрение“, смята Глок.