Начало MotoGP News Безеки отива в Априлия през сезон 2025

Безеки отива в Априлия през сезон 2025

130
0
Марко Безеки
Масимо Ривола и Марко Безеки, снимка Априлия

Марко Безеки ще кара за Априлия през сезон 2025. Италианецът подписа многогодишен договор с марката от Ноале и ще си партнира с Хорхе Мартин.

Безеки се намира в третата си кампания в MotoGP. Младият италианецът кара за VR46 Дукати. В края на сезона обаче той ще отвори нова глава в кариерата си и ще се раздели с отбора на своя близък приятел и ментор Валентино Роси.

Преди няколко дни се появи информация, че Безеки е много близо до преминаване в Априлия. 25-годишният пилот беше спряган за заместник на Маверик Вилянес. Испанецът напуска Априлия в края на годината, за да се присъедини към КТМ Tech3 заедно с настоящия заводски пилот на Дукати Енеа Бастианини.

Тази новина бележи кулминацията на целта На Безеки да стане заводски пилот. Първоначално италианецът се надяваше да стане заводски пилот на Дукати. Той дори беше един от претендентите за мястото в тима. В крайна сметка обаче марката от Болоня избра Марк Маркес

Безеки отказа да кара за Прамак през тази година. Вместо това той подписа нов договор с тима на VR46. Затова той няма възможността да кара тазгодишната спецификация на Дукати, която е още една стъпка напред в сравнение с миналата.

Днес Априлия потвърди привличането на Безеки. Марката изпълни желанието си да разполага в редиците си с топ пилот от Италия. По-рано този месец беше обявено и привличането на Хорхе Мартин. Така догодина производителят ще бъде представен от двама многократни победители в MotoGP.

„Добре дошъл на борда на един от най-големите италиански таланти. Той демонстрира своята стойност още от дебюта си в по-ниските категории и особено миналата година в MotoGP. Помним че той изключителни представяния и дори няколко победи в спринтове и състезания“, заяви Масимо Ривола.

„Нямаме търпение да прегърнем Безеки в Ноале. Дуото италиански мотоциклет и италиански пилот е изключително вълнуващо. Още по-вълнуваща е пилотската двойка, която ще се сформира с Хорхе. Наистина сме доволни от състава ни за 2025 г. Мартин и Безеки бяха първият ни избор заради тяхната възраст, талант, хъс и решителност. С тях можем да напишем нова и важна глава в историята на Априлия Рейсинг“, добави главният изпълнителен директор на марката.

Безеки изпитва известни затруднения от началото на годината. Пилотът на VR46 Дукати има само един подиум, записан на Херес. В момента той заема 11-то място във временното класиране и изостава от съотборника си Фабио Ди Джанантонио.

За момента не се знае кой ще бъде заместник на Безеки в отбора на Валентино Роси. Най-спряганото име е това на Франко Морбидели. Италианецът със сигурност ще напусне Прамак, особено ако отборът започне да работи с Ямаха от следващата година.