Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Безсмислено е да обвинявате Фетел за грешките му, твърди Райконен

Безсмислено е да обвинявате Фетел за грешките му, твърди Райконен

110
0
Себастиан Фетел

Кими Райконен смята, че е безсмислено Себастиан Фетел да бъде обвиняван за грешките си през настоящия сезон. 3 кръга преди края на годината пилотът на Ферари има само минимални теоретични шансове за титлата, след като натрупа изоставане от 70 точки спрямо лидера в шампионата Люис Хамилтън.

Фетел на няколко пъти сбърка в решаващи ситуации, като в последния кръг в Гран при на САЩ също се завъртя след сбутване с Даниел Рикиардо. Според някои анализатори грешките му от началото на сезона са общо 9.

„Не знам дали всъщност Себ прави много грешки, каза Кими. – В Германия той излетя от пистата, но условията бяха много сложни. И не знам дали те не доведоха до крайния резултат (Себастиан отпадна).

Но винаги има хора, които посочват различни неща и казват, че заради това или онова той не е спечелил. Но след като нещата са се случили винаги е лесно да се говори. От това няма никакъв смисъл.“

Така Райконен, който спечели първата си победа от 5 г. и половина насам в Остин преди седмица, изглежда ще остане последният шампион на Ферари поне за още 1 сезон. Финландецът спечели титлата през 2007 г., но заяви, че не се вълнува от това, че продължава да е последният първенец на Скудерията.

Според италианския Sky причина за слабото представяне на Фетел в последните месеци са и семейни проблеми. Какви са точно те обаче не се споменава, за да не се навлизало в личното пространство на пилота.