Начало Рали Галерия: БФАС награди призьорите за 2016 г.

Галерия: БФАС награди призьорите за 2016 г.

47
0

Българската федерация по автомобилен спорт награди призьорите във всички автомобилния шампионати на страната за 2016 г. Церемонията се проведе в Националния исторически музей в София. Бяха раздадени над 200 купи за първите трима във всеки един клас. На церемонията присъстваха председателят на БФАС Владимир Илиев и заместник-министърът на спорта Асен Марков.

Трофеите за си получиха националните рали шампион Пламен Стайков и неговият навигатор Давид Кварацхелия от Стайков Рейсинг, както и подгласниците му Йордан Атанасов и Дилиян Станков. Атанасов е първи за клас RC2, следван от Стайков и Марко Стойчев.

Трофеите си взеха още първенецът на затворен маршрут във висшия клас Макси Пламен Камбуров от екипа на Вромос и класиралите се на второ и трето място Илия Царски (Автоцар) и Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг тим). В по-долния клас Туринг отличията си получиха първите трима – Иван Влъчков (КА2 Рейсинг тим), Стоян Апостолов и Станислав Паришков.

В планинското изкачване призьорите са Любен Каменов, Христо Манолов и Юлиан Телийски. Каменов е първи и в клас HC1, а Телийски в HC2. В рали-спринта бяха отличени шампионът Костадин Щерев с навигатор Ани Папазова от ЕФКО Рейсинг, вторите Георги Янков и Йордан Атанасов, и третият Динко Иванов от АСК Стара Загора.

Останалите дисциплини, в които призьорите получиха трофеите си, са раликрос, автокрос, раликрос кънтри, драг, ендуранс, както и първенството за хора с увреждания.

Пълният списък с призьорите можете да видите ТУК