Начало Избрани Биното нямало да одобри привличане на Хамилтън във Ферари: Бих потърсил други...

Биното нямало да одобри привличане на Хамилтън във Ферари: Бих потърсил други пилоти

1319
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Матия Биното не би дал зелена светлина на привличането на Люис Хамилтън във Ферари. Бившият шеф на Скудерията бе попитан дали е щял да одобри сделката на седемкратния световен шампион и екипа от Маранело, ако все още бе начело на италианския отбор. Хамилтън ще стане пилот на Ферари от догодина. Това стана известно още преди началото на настоящия сезон.

„Не“, бе категоричен Биното. „По принцип Хамилтън постъпва много добре, отивайки във Ферари. Но аз нямаше да подпиша с него, защото бих потърсил други пилоти за Скудерията. И ако Шарл Льоклер е големият талант, на когото се залага, то това би трябвало да е и политиката. На него да се възлагат (големите надежди).“

Биното допълни, че наследникът му начело на Ферари Фредерик Васьор върви по свой път, както и че се радва, когато екипът печели.

„Познавам тима и знам колко усилия са инвестирани, за да се стигне до определено ниво“, каза настоящият ръководител на проекта на Ауди в Гран при.

Изказването на Биното не бе прието добре в Италия, но не заради Хамилтън. Част от реакциите бяха съсредоточени върху изречение за Льоклер, започващо с „ако“ монегаскът „е големият талант“. Това бе възприето като възможна нападка срещу Шарл, който е изключително обичан в родината на Ферари. Там наричат Льоклер „Il Predestinato“ – предопределеният, избраният. Прякорът се ражда след първите победи в кариерата му на Спа и Монца през 2019 г.

Хамилтън пък си търси къща в Италия, твърдят различни източници, сред които известният италиански журналист Лео Турини.

„Сър Люис търси къща близо до Маранело. Разбира се, подобно нещо предизвиква възможно най-странните слухове. Някои се кълнат, че хеликоптер е оглеждал терени и замъци. Други скромно твърдят, че е бил само дрон. Истината е, че очакванията в региона растат с главоломна скорост“, написа Турини.

Хамилтън освен това продължава да развива дейностите си извън пистата. Седемкратният световен шампион представи колекция, създадена в сътрудничество с Диор

Той сподели, че любимите му дрехи по принцип са тези, които могат да се носят и в гората, и в града. Цените са като за Диор. Маратонките от колекцията например са в ограничена серия от 1947 чифта, всеки от които струва $1400.

Хамилтън бе избран и за съпредседател на Мет Гала 2025. Годишното събитие събира средства за музея на изкуството „Метрополитан“. Едно място на бала струва $75 000. Заедно с Хамилтън в организационни комитет са още главният редактор на списание „Воуг“ Ана Уинтър, баскетболистът ЛеБрон Джеймс, музикантите A$AP Rocky и Фарел Уилямс, актьорът Колман Доминго.