Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното оптимистично настроен за остатъка от сезона

Биното оптимистично настроен за остатъка от сезона

2289
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Шефът на Ферари Матиа Биното е оптимистично настроен за останалата част от сезона във Формула 1. След 11 кръга Скудерията още няма победа, въпреки че имаше 3 добри възможности да спечели – в Бахрейн, Канада и Австрия.

Според Биното представянето на тима в последните няколко състезания дава повод за оптимизъм, като според него напредъкът като скорост на болида SF90 е очевиден.

В отминалия кръг на Хокенхайм Фетел завърши 2-и след старт от последна позиция. Льоклер пък се движеше 2-и, но допусна грешка със сликовете си на влажна част от пистата и катастрофира. Двамата можеха да се преборят и за място на първите 2 редици в решетката, но технически проблеми им попречиха.

„Гледайки последните 5 състезания, мисля, че като цяло бяхме достатъчно добри, каза Биното. – Това поне ни дава оптимизъм за остатъка от сезона. Още очакваме първата ни победа и се надявам тя да дойде скоро.“

Според Биното позитивното от уикенда на Хокенхайм е, че колата е била бърза при всякакви условия – горещо време, хладно време, суха и мокра писта. А негативното – проблемите от квалификацията, които повече не трябва да се случват.

Относно предстоящото състезание в Унгария, Биното заяви, че ще е важно да се види дали надпреварата ще потвърди прогреса на колата на Ферари на различен тип писти, който се наблюдава в последните състезания. За тях от Скудерията внедриха много нови елементи, въпреки че не всички проработиха по очаквания начин.

„На трасето в Будапеща охлаждането обикновено е важен фактор. На него колите вървят с конфигурация за максимално притискане, каза Биното. – Гумите са подложени на голямо натоварване. Съсредоточени сме върху това да разрешим проблемите ни с надеждността. И да сме сигурни, че те няма да се случат отново.“