Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното се връща в F1 начело на Ауди, Зайдл и Хофман напускат

Биното се връща в F1 начело на Ауди, Зайдл и Хофман напускат

3182
0
Матия Биното
Матия Биното; снимка: Ауди

Матия Биното се връща във Формула 1 начело на проекта на Ауди за заводски отбор, който да участва в световния шампионат от 2026 г., съобщиха официално от Инголщадт.

„Като част от изкупуването на всички акции на Заубер Холдинг и съответните промени в управляващата структура, мениджмънтът на заводския екип на Ауди се променя. На 1 август Матия Биното се присъединява към проекта и ще поеме ръководството в Хинвил“, се казва в официалното съобщение.

Главният изпълнителен директор на Ауди Гернот Дьолнер заяви, че е удовлетворен от факта, че компанията е успяла да привлече Биното.

„Със сериозния си опит от повече от 25 години във Формула 1 той несъмнено ще има решаващ принос за Ауди“, допълни CEO-то на автомобилната компания.

Биното завършва технически университет в Швейцария и през 1995 г. става част от отбора на Ферари. Там заема различни позиции, стигайки до поста шеф на целия отбор през 2019 г. Биното напусна Скудерията в края на 2022 г. В Ауди той ще е главен управляващ и главен технически директор. Ще се отчита директно пред борда на директорите на Заубер Моторспорт.

„Целта ни е целият проект за Формула 1 да върви достатъчно бързо, да има ясна управленска структура, определени отговорности и процес за ефективно взимане на решения. За тази цел тимът трябва да е в състояние да действа бързо и независимо“, допълни Дьолнер.

Оливер Хофман и Андреас Зайдл напускат Заубер/Ауди. Дьолнер им благодари за свършената досега работа и отдадеността им на проекта.

Подробности за проекта на Ауди може да намерите в последния брой на списание ClubS1 (275). От компанията разказаха подробности за работата си досега.