Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Силвърстоун няма да пасва добре на колата ни

Биното: Силвърстоун няма да пасва добре на колата ни

1858
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Шефът на Ферари Матиа Биното смята, че пистата Силвърстоун няма да пасва добре на колата на Скудерията. Именно на нея ще се проведе следващият кръг от сезона във Формула 1 идния уикенд.

Трасето във Великобритания има няколко дълги прави, но и доста бързи завои. И затова то би трябвало да е по-подходящо за колата на Мерцедес.

„Силвърстоун е едно от най-трудните трасета за сезона. То предлага истински тест за настройките и баланса на колата, обясни Биното. – Гумите също са подложени на сериозно натоварване. Нивото им на износване ще изиграе ключова роля за състезанието.

Ние не очакваме Силвърстоун да пасва особено добре на колата ни. Но виждаме, че съотношението на силите може да се промени неочаквано във всяко състезание.“

За състезанието на Силвърстоун Ферари ще внедри нови елементи по колата си. Според Биното става въпрос за малки аеродинамични модификации. С тях той се надява Ферари да намали още изоставането си спрямо Мерцедес на този тип трасета с много завои.

През миналата година Ферари спечели състезанието на Силвърстоун. Победата взе Себастиан Фетел. Според него трасето е страхотно и всеки пилот се забавлява, докато преминава през секцията от завои Maggots, Becketts и Chapel.