Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Битката с Мерцедес ще е много близка, смята Фетел

Битката с Мерцедес ще е много близка, смята Фетел

45
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел вече заяви, че по принцип никога не очаква да доминира в който и да е състезателен уикенд.

След петъчните тренировки той отново каза, че представянето от Сингапур едва ли ще се повтори и че Мерцедес са реална заплаха в Корея.

Трикратният световен шампион бе с втори времена и в двете сесии на пистата Йонгам. Той изпробва ново задно крило на своя Ред Бул и предпочете да остане с него в голяма част от изпитанията. Темпото му в дълги серии обиколки пък бе сравнимо с това на Люис Хамилтън (Мерцедес).

Като цяло съм доста щастлив – денят ни бе наред, но със сигурност има място за подобрения – повтори обичайния си за петък коментар Фетел. – Мисля, че този уикенд борбата с Мерцедес ще е много близка. В Сингапур се получи нещо изключително в много аспекти. Сега нещата са различни. Ясно е, че не знаем с какви количества гориво са останалите екипи, но 10 кг повече или по-малко не са чак толкова фатални, очевидно темпото е доста подобно. Ще има сериозна битка в утрешната квалификация, особено като се има предвид, че Мерцедес винаги вървят много добре в събота – обясни Фетел.

Съотборникът му Марк Уебър бе трети в първата и четвърти във втората тренировка в Корея. Той заяви, че трябва да се труди по баланса на колата си.

В случая става дума повече за разбиране на гумите и да подобрим поведението им възможно най-много. Ще се трудим по баланса както в къси, така и в дълги серии, тъй като е ясно, че позицията ми ще се промени след квалификацията. Необходим ни е автомобил, който да е силен в първия сектор, за да може да изпреварваме там – коментира австралиецът.

Уебър получи третото си официално предупреждение след Гран при на Сингапур заради прибирането си в питлейна с болида на Фернандо Алонсо. Това означава преместване с 10 места назад на грида този уикенд на Йонгам.