Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Битката за титлата изобщо не е приключила, убеден е Хорнер

Битката за титлата изобщо не е приключила, убеден е Хорнер

38
0
Люис Хамилтън,Себастиан Фетел,Фернандо Алонсо

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер е убеден, че битката за титлата в тазгодишния шампионат на Формула 1 изобщо не е приключила.

Себастиан Фетел спечели Гран при на Белгия и увеличи аванса си в генералното класиране. Немският пилот е с актив от 197 точки, следван от Фернандо Алонсо (151), Люис Хамилтън (139), Кими Райконен (134). 46 пункта са сериозна преднина, но това не успокоява нито Ред Бул, нито Фетел.

Предстои ни още дълъг, дълъг път. Битката определено не е приключила. Със сигурност е страхотно да започнем втората половина от сезона с победа, но както видяхме досега, нещата се променят състезание за състезание и от писта на писта. Победата (в Белгия) бе убедителна и увереността на Себастиан е висока, той кара невероятно добре. На Спа направи безгрешно представяне. Но ситуацията може да се промени много бързо – само вижте как миналия сезон се обърнаха нещата около Фернандо. Подходът ни ще е към всеки старт по отделно, за да извличаме максимума от всеки уикенд – коментира англичанинът пред Спортинг Лайф.

Той посочи, че само две отпадания в оставащите надпревари са достатъчни, за да бъде заличен авансът на Фетел.

При 25 точки за победа две незавършени състезания и добра серия на някого другиго те връщат много назад. В момента сме в силна позиция, но трябва да вървим стъпка по стъпка. Кими имаше лош ден, но все още е в битката, както и Люис и Фернандо. Но може би трябва да се отбележи, че момчетата на подиума (на Спа) ще са основните претенденти за короната от сега до края на сезона – допълни Хорнер.