Начало Избрани Бивш пилот от F1 приветства оформлението на пистата в Маями

Бивш пилот от F1 приветства оформлението на пистата в Маями

1023
0
Маями F1
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Бившият пилот от F1 и победител в Индианаполис 500 Дани Съливан каза, че новата писта за F1 в Маями има страхотно оформление. В момента трасето се строи около Хард Рок Стейдиъм. Според него това ще бъде страхотно допълнение към календата на F1 за сезон 2022. 

„Бях там два пъти, когато строителните работи бяха в начална фаза. Мисля да направя една тестова обиколка, когато всичко е готово.“, каза той.

„Организаторите свършиха наистина добра работа с питата. На хартия оформлението изглежда невероятно“ добави той.

Съливан е бивш пилот от F1 и CART. Американецът е карал за спонсорирания от Бенетон отбор на Тирел през 1983 и е записал актив от две точки, спечелени в Монако. След това се е прехвърлил в Съединените щати. Там той печели Индианаполис 500 през 1985 и става шампион с отбора на Пенске през 1988.

След края на състезателната си кариера той е служил като представител на пилотите в панела на стюардите за няколко състезания от Гран при.

Съливан е доволен, че надпреварата най-накрая е получила зелена светлина след продължителна битка за спечелване на одобрение от местните власти. Първоначалната идея  състезанието да бъде покрай морския бряг е трябвало да бъде отхвърлена. 

„Когато си спомните за цялата политика мисля, че това е страхотно решение, защото те никога нямаше да получат одобрение за състезание в центъра.“

„В днешно време има толкова много проблеми с шума и оплакванията на жителите, въпреки че е през май. По принцип тогава е доста тихо в Маями.“

„Никога не съм харесвал трасетата в стил овал. Изключение прави Дайтона, защото винаги има компромис. Но това, което е около стадиона е невероятно и помага много за организацията на състезанието.“

Надпреварата в Маями трябва да се проведе през май тази година. Това ще бъде първото от общо две състезания в САЩ. Наскоро собствениците на F1 заявиха, че планират да има допълнителен трети старт в Америка, който най-вероятно ще бъде по улиците на Лас Вегас.

Билетите за Гран при на Маями вече са напълно разпродадени. За Съливан това е потвърждение за нарастването на популярността на този спорт в Съединените щати след като години наред се водеше борба за увеличаване на зрителите.

„Ръстът на зрителите се дължи изцяло на „Drive to Survive“. Мозъкът зад това бе Шон Бранч. F1 плати за това, а не Нетфликс. Това оказа влияние върху зрителите и ги накара да повишат своя интерес към най-високото ниво на моторните спортове“, завърши Дани Съливан.