Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бивши пилоти: Жул можеше да постигне много

Бивши пилоти: Жул можеше да постигне много

38
0

Бившите пилоти от Ф1 Карун Чандок и Нараин Картикеян отдадоха почит към починалия преди дни техен бивш колега Жул Бианки. Според двамата индийци той е можел да постигне много в Гран при. Бианки беше тестпилот на Ферари през 2011 г., а по това време Чандок беше в Лотус (сегашния Катерам), а Картикеян в Испания Рейсинг.

Чандок се запознава с Бианки още преди двамата да стигнат до Ф1. „За първи път го срещнах във Формула 3. Беше ясно, че той притежава много скорост и има много агресивен стил на каране., заяви Чандок. – Във Ф1 той свърши много добра работа. Не сме говорили много с него. Това ставаше основно по време на парада на пилотите. Той беше талантливо момче. Той показа скорост във Ф3, GP2 и Формула Рено 3.5.”

Карун и Картикеян обаче признават, че инцидентите са част от спорта и това е реалността. „Трябва да бъдем много силни умствено, заяви Нараин. – Не можеш да си в безопасност когато караш с 300 км/ч. Трябва да се съобразяваш с реалностите в спорта.

Чандок описва инцидента на Бианки като странен и смята, че това е нещастен случай да бъдеш на грешното място в неподходящото време. „Няколко сантиметра настрани можеха да спасят живота на Бианки, но понякога спортът ни поднася жестоки удари.”