Начало Избрани Блокирана гума е коствала полпозишъна на Верстапен

Блокирана гума е коствала полпозишъна на Верстапен

3004
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен финишира на втора позиция в квалификацията за Голямата награда на Сао Пауло. Пилотът на Ред Бул показа отлична скорост в променливите условия на пистата Интерлагос.

Двукратният световен шампион бе изключително бърз в Q1 и Q2 и изгледаше като фаворит за полпозишъна. В началото на Q3 Верстапен допусна грешка след като блокира една от гумите си в завой №8. Това му попречи да запише по-добра обиколка и остана зад Магнусен. Макар да не е на първа позиция за утрешната спринтова надпревара, състезателят на Ред Бул успя да си осигури първа редица и да изпревари всичките си преки съперници за победата.

„Беше трудно. Трябва да намерите границата, до която можете да натиснете. Но също така не искате да допускате големи грешки и евентуално да отпаднете“, сподели Верстапен.

„Мисля, че просто останахме спокойни от Q1 до Q2. След това Q3 беше малко като голяма лотария. Но въпреки това все още съм на първа редица.“

„Знаехме, че това ще бъде единствената ни обиколка, защото имаше вероятност да вали“, обясни Верстапен.

„Мисля, че бях четвърта или пета кола в колоната, когато блокирах една от гумите си в завой №8. Това, разбира се, ми костваше полпозишъна в днешната квалификация.“

„Все пак сме на подходящата позиция за утре в сравнение с нашите съперници. Това не е толкова лош резултат, защото в такива условия може да се случи всичко. Най-важното е, че сме на челна позиция за утрешния спринт.“

„Определено утре ще опитвам да се забавлявам. Според мен не трябва да се предприемат излишни рискове по време на тези кратки надпревари. Нека да видим каква ще е скоростта ни в спринта и основната надпревара. Честно казано нямам никаква представа какво ще е времето до края на уикенда. Именно това прави Интерлагос толкова специално място“, добави пилотът на Ред Бул.

Същевременно съотборникът на Верстапен Серхио Перес остана едва девети в хаотичната квалификация в Бразилия. Мексиканецът не бе никак доволен от поведението на Шарл Льоклер тъй като бе блокиран от него в продължение на почти една обиколка. В крайна сметка това му коства загуба на ценно време, което да му позволи да е по-близо до Верстапен.

„Това беше неприятно. Не знам какво са правили Льоклер и Ферари, но беше много ясно, че той беше прекалено бавен с интермедиите по време на изходящата обиколка. Мислех, че ще влезе в бокса. Всъщност ми беше ясно, че ще влезе в бокса и ще сложи сликове, но той просто остана отпред. Направих обиколката си точно зад него и за съжаление това означаваше, че просто загубих твърде много време“, каза Перес.

„Челната тройка можеше да е възможна, но за съжаление трябваше да стартираме девети. Наистина съм разочарован от резултата. Ще се постараем да наваксаме утре и да се опитаме да влезем в точките“, добави пилотът на Ред Бул.