Начало Автомобилни новини БМВ показа готовата за серийно производство 5-та серия GT

БМВ показа готовата за серийно производство 5-та серия GT

23
0

БМВ разпространи видео, показващо готовата за серийно производство версия на представената на автосалона в Женева 5-та серия GT. Филмчето, продуцирано от BMW TV, показва завършеният автомобил, както и интервю с Ханс-Юрген Бранц, който е ръководител на проекта.

Правят впечатление малко по-смекченият дизайн, нормалният размер на колелата, бежовият кожен салон и стандартните огледала. Сдвоените ауспуси пък вече са с нормална кръгла форма.

5-та серия GT е висок седан/купе, който баварците решиха да нарекат PAS (Progressive Active Vehicle). Видеото показва добре и интериора на модела, в който се открояват високата позиция на водача и панорамното предно стъкло. Вътрешността изглежда доста обширна, а луксът е на нужното за БМВ ниво.

По всичко изглежда, че от Мюнхен са готови да стартират производството на модела, тъй като колата, представена в това видео определено изглежда като завършен продукт. Въпреки това обаче БМВ ще изчака с дебюта на модела до септември, когато ще се проведе автосалона във Франкфурт. Имайки предвид икономическата ситуация в момента, това решение изглежда доста логично.

Новият модел изглежда толкова широк и елегантен, че човек се чуди дали той няма да се превърне в конкурент на 7-ма серия. БМВ обаче не за първи път пускат подобен род модел, така че най-вероятно нещата са достатъчно добре преценени. 5-та серия GT ще предлага комбинация, която не може да се открие в нито един друг модел на БМВ, а още по-малко пък при някой от автомобилите на конкурентите на марката, като Мерцедес-Бенц и Ауди.

Ето го и самото видео: