Начало Автомобилни новини BMW Concept X4 – следващият етап в развитието на Sports Activity Coupe

BMW Concept X4 – следващият етап в развитието на Sports Activity Coupe

42
0
BMW Concept X4

BMW Concept X4 е погледът на BMW Group в бъдещето на BMW X моделите. Този автомобил демонстрира колко хармонично качествата на BMW X модел могат да бъдат комбинирани с гените на купе на BMW. Новият концептуален прототип на Sports Activity Coupe на BMW идва, за да продължи успеха на BMW X6 в нов автомобилен клас. Впечатляващите пропорции, стегнатите контури и множеството висококачествени детайли очертават уникална продуктова индивидуалност – изпълнена с емоции, динамика и типичната за BMW X солидност. Тази индивидуалност подчертава и изключителната мощност и динамика на управлението, които ще характеризират и серийния модел BMW X4, още при въвеждането му на пазара, предвидено за 2014 г. Второто Sports Activity Coupe на марката ще се произвежда в американския завод на BMW в Спартанбърг, където се сглобяват още BMW X5, BMW X6 и BMW X3.

Спортният характер на BMW Concept X4 се подчертава както от динамичните линии, така и от пропорциите. С дължина 4648, широчина 1915 и височина 1622 мм моделът демонстрира спортна елегантност и мощна солидност. Типичен за BMW детайл освен дългия преден капак, късите надвеси и изтеглената назад пътническа клетка е и дългото междуосие от 2810 мм. Допълнителен принос за атлетичното излъчване на Sports Activity Coupe имат и 21-инчовите алуминиеви джанти.

Оформлението на предната част на BMW Concept X4 подчертава както типичната за BMW динамика, така и впечатляващата стабилност и присъствие на BMW X автомобил. Класическите за BMW елементи като двойната бъбрековидна радиаторна решетка и стилизираните двойни кръгли фарове придават на предната част ясна идентичност и позволяват автомобилът още на пръв поглед да бъде разпознат като BMW. Предната броня също подчертава динамичното впечатление. В типичния за купе на BMW стил страничните въздухозаборници са по-големи от вътрешните. Те визуализират и осигуряват нуждата от повече въздух за охлаждане на двигателя. В комбинация с широката следа и спортно-ниския център на тежестта те обещават необикновени динамични характеристики.

В мускулестия силует на BMW Concept X4 качествата на BMW X модел преливат в тези на купе на BMW. Пропорциите на BMW Concept X4 съвсем категорично формулират претенциите му да е най-динамичният автомобил в своя сегмент. В типичния за BMW стил дългото междуосие, относително дългият преден капак, късите надвеси и изместената назад пътническа клетка сякаш ускоряват автомобила още от състояние на покой.

Задницата на BMW Concept X4 продължава спортните, подчертаващи широчината елементи от предната част и ги интерпретира хоризонтално. Линиите и разположените силно встрани ниски задни LED светлини подчертават мускулестите арки на калниците и широката следа. Разположените под тях хоризонтални линии разделят задницата, светлинните повърхности редуцират визуалната височина и в същото време подчертават широчината.