Начало Автомобили BMW i стъпва официално на българския пазар

BMW i стъпва официално на българския пазар

16
0

От април 2017 г. иновативният бранд на BMW Group BMW i се предлага вече и на българския пазар с актуалната гама с напълно електрическото BMW i3 (94 Ah) и впечатляващия спортен автомобил на бъдещото – Plug-in хибрида BMW i8. BMW Group България като официален вносител на марките BMW и MINI ще представлява пряко и новостъпилия бранд BMW i.

Ориентираната към бъдещето марка BMW i се представя в страната и чрез иновативната търговска концепция под формата на BMW i агентство. Три оторизирани агента в страната осъществяват продажбено-сервизната дейност за марката – „Ауто Бавария“ (София), „М Кар“ (Пловдив) и „Бова Кар“ (Бургас). Автомобилите от гамата BMW i се предлагат и с атрактивни програми за оперативен и финансов лизинг, разработени от BMW Financial Services и реализирани от „УниКредит Лизинг“ България.

Марката BMW i е олицетворение на визионерски автомобилни концепции, свързани мобилни услуги и едно ново разбиране за премиум, което е силно повлияно от устойчивото развитие. BMW i е представена в 54 държави с моделите BMW i3 (електромобил за градските райони), BMW i8 (Plug-in хибриден спортен автомобил) и BMW iPerformance автомобилите (всички BMW Plug-in хибридни автомобили). Днес BMW Group предлага разнообразие от модели в девет автомобилни класа като за 2017 г. групата е на път да реализира 100 000 автомобила с чисто електрическо и Plug-in хибридно задвижване.

BMW i3 е първият сериен автомобил в света, разработен от нулата за чисто електрическо задвижване. Всички етапи от разработването на концепцията на иновативния автомобил, през производството, дизайна, използваните материали и ежедневната му употреба са част от комплексна система за устойчивост. „Зеленият“ автомобил не отделя никакви вредни емисии и мирис и е изцяло безшумен, като осигурява забележително динамичен диапазон и е идеален придружител в града. BMW i3 също така впечатлява и със своята пъргавина и ускорение от 0 до 100 км ч/ за 7.3. сек. с характерната за BMW радост от шофирането. Пробегът на BMW i3 (94 Ah), съгласно стандарта NEDC, позволява изминаването на до 300 км или 200 км при ежедневни кратки разстояния. Освен това зареждането на батерията на автомобила може да става у дома със стандартен кабел за зареждане, свързан към стандартен контакт с напрежение от 220 V, на обществени зарядни станции или чрез BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus и BMW i Wallbox Connect зарядни станции.

BMW i8 е Plug-in хибрид, който комбинира преимуществата на технологиите на електромотора и двигателя с вътрешно горене. Резултатът е необикновено изживяване при шофиране при изключително нисък разход на гориво и ниски емисии. Олекотената карбонова конструкция и аеродинамичният дизайн на спортния автомобил го превръщат в ефективен автомобил без ограничения по отношение на динамиката и спортното излъчване. Plug-in хибридът ускорява от 0 до 100 км/ ч. за 4.4. сек и може да измине в изцяло електрически режим до 37 км., което го прави практичен придружител в града. BMW i8 е първият спортен автомобил със стойности и разход на гориво и емисии на компактен автомобил, но с динамика и типичната за BMW радост от шофирането.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter