Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW може да не почнат с KERS в Австралия

BMW може да не почнат с KERS в Австралия

35
0

Шефът на отдела за моторни спортове в BMW, Марио Тайсен, призна, че отборът не е сигурен дали ще започне сезона с KERS.

Немският отбор бе един от основните поддръжници на новата система и бяха сред първите, които я тестваха. Тайсен обаче коментира, че KERS остава голямо предизвикателство за тима и вероятно няма да бъде готова за първото състезание в Австралия.

“KERS все още представлява най-предизвикателната и трудна част от новия пакет” – каза Тайсен по време на представянето на новата кола.

„Ако погледна назад към началото на развитието на KERS преди повече от година, то това си бе време за изследвания. След това преминахме през етап на предварително развитие. Сега вече сме в етап на развитие.”

„Все още не съм готов за състезание, но ми се струва невероятен прогресът, който постигнахме за последните 12 месеца. Научихме наистина много.”

„Все още работим упорито, но не сме готови. Сигурен съм обаче, че ще бъдем готови скоро, но не мога да гарантирам, че KERS ще дебютира в Мелбърн.”

„Така е при новаторските решения. Поемаш един риск и не знаеш, кога ще се отплати. Но съм сигурен, че в някакъв момент рискът ще се оправдае и даже може да ни помогне много.”