Начало Автомобилни новини BMW M-Zero

BMW M-Zero

56
0

Някои го оприличават с Франкенщайн… а всъщност е секси… не толкова ужасяващ. Ето това е прототипът M-Zero – създаден за BMW, но съдържащ по нещо от Audi, Aston Martin и Mercedes Benz. Това създание на фотографа Маел Оберкампф действително е изключително интересно и макар и да изглежда далеч от серийно производство, то за дизайнерска студия е просто брилянтен.

Ако човек се загледа в красавеца пред него, то не би било трудно да се открият определени дизайнерски детайли от някои най-добрите коли като BMW 6-Series и Audi R8 , както и от Aston Martin. Така в края на краищата се получава един уникален окончателен продукт, който изглежда оригинален, атрактивен и действително впечатляващ.

Засега обаче това не е нищо повече от компютърна графика, така че няма никаква информация дали моделът ще се произвежда от BMW. Но пък някой малко по-авантюристичен индивидуалист или пък дизайнерска компания може да реши да финансира една или няколко бройки. Разбира се, механиката може да бъде само хипотетична, но представете си този модел с двигателя V10 от М5 или пък дори по-добре… да носи и двигател на Audi и то не кой да е, ами средноразположен дизелов V12. Мечта!!!