Начало Автомобили BMW на Световното автомобилно изложение Париж 2008

BMW на Световното автомобилно изложение Париж 2008

37
0

Световния дебют на BMW Серия 7, първата поява на автомобилно изложение на новото BMW Серия 3 и най-новите достижения в развитието на стратегията BMW EfficientDynamics ще бъдат акцентите в представянето на BMW Group на Световното автомобилно изложение в Париж, от 4 до 19 октомври.

Новото BMW Серия 7 внася нови емоции в сегмента на луксозните автомобили. Петото поколение луксозна лимузина се отличава с елегантен атлетизъм, изключително присъствие и модерен дизайн. Изключителните технологии при окачването, като Динамичния контрол на амортисьорите и Интегралното активно управление (предлага се като опция), както и иновативните системи за подпомагане на водача и съвременният дизайн на кокпита, в т.ч. Динамичен контрол на управлението и последно поколение BMW iDrive, гарантират абсолютното превъзходство на автомобилите на пътя.

Новото BMW Серия 7 излиза на пазара с три двигателя: осемцилиндров – за BMW 750i (300 kW/407 к.с.) и шестцилиндров редови – за BMW 740i (240 kW/326 к.с.), и двата използващи технологията Twin Turbo и High Precision Injection, както и първият представител на новото поколение шестцилиндорви редови дизелови двигатели – за BMW 730d (180 kW/245 к.с.).

Аналогично, най-продаваните в света премиум автомобили, BMW Серия 3, са по-атрактивни от всякога. Благодарение на изключително удачните промени в дизайна, подобренията в интериора и разширената гама двигатели, автомобилите от Серия 3 значително увеличават преднината си пред конкуренцията.

Находчивите промени в дизайна подчертават спортния характер на автомобилите от BMW Серия 3 още по-категорично и убедително от преди; с помощта на новото поколение система за контрол iDrive водачът може да борави с най-важните функции с още по-голяма лекота и удобство.

За първи път системата BMW xDrive се предлага с 4-цилиндров двигател в модел от BMW Серия 3. Системата xDrive е опция при пет от двигателите в моделите Седан и Комби от BMW Серия 3, а също и при BMW 320xd.

Оптимизираната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive подобрява стабилността, динамичните показатели и сцеплението. Новата, допълнителна функция в системата Динамичен контрол на стабилността (DSC) с контрол на спирачките, вкл. компенсация на въртящия момент, увеличава стабилността в завоите.

Гамата на двигателите е допълнена с новия 3-литров шестцилиндров редови дизелов агрегат, който разполага с максимална мощност от 180 kW/245 к.с. и съответства на изискванията на стандарта за вредни емисии EU 5, а дори и на EU 6, с помощта на технологията BluePerformance (предлага се като опция).

Над 1 млн. автомобила с BMW EfficientDynamics

Благодарение на най-съвременните, оптимизиращи разхода на гориво технологии и на множеството други функции, част от BMW EfficientDynamics, всички двигатели за моделите от Серия 7 и Серия 3 постигат най-добрия в съответния клас баланс между ефективност и икономия на гориво.
Това се дължи на BMW EfficientDynamics, като няма друг автомобилен производител, който да предлага подобна цялостна и ефективна стратегия, насочена към намаляване както на разхода на гориво, така и на нивата на вредни емисии. Световните продажби на автомобили, серийно оборудвани с най-новите технологии, част от BMW EfficientDynamics, вече надхвърлиха цифрата един милион.

С появата на новите модели BMW Серия 7, EfficientDynamics навлиза и в луксозния сегмент. Благодарение на множеството технологии, част от BMW EfficientDynamics, като регенерация на спирачната енергия (Brake Energy Regeneration), управление на спомагателните устройства, включително изключване на климатичната инсталация, когато не е необходима, интелигентната концепция за използването на олекотени материали, активната аеродинамика и гумите с понижено съпротивление, BMW Серия 7 излиза далеч пред своите конкуренти и от гледна точка на използването на модерни, определящи тенденциите технологии.

Със среден разход на гориво 7.2 л/100 км (ЕС комбиниран цикъл), новото BMW 730d, задвижвано от нов шестцилиндров редови двигател с мощност 180 kW/245 к.с., е наистина най-ефективният в сегмента автомобил.

За разлика от моделите BMW Серия 7, които са оборудвани с шестстепенна автоматична трансмисия, моделите от Серия 3, предлагани с шестстепенна ръчна трансмисия, разполагат и с индикатор за смяна на предавките (като част от BMW EfficientDynamics), а всички четирицилиндрови модели с ръчна трансмисия – и с автоматична функция Старт / Стоп. Със среден разход на гориво 4.7 л/100 км и ниво на CO2 емисии от 123 г/км, BMW 318d с мощност 105 kW/143 к.с. е абсолютният лидер в сегмента по отношение на ефективността и управлението на вредните емисии.

С навлизането в сезон 2009, BMW вече предлага над 23 модела, изцяло съответстващи на бъдещия стандарт за вредни емисии EU 5. В допълнение, новото BMW 330d е първият модел, оборудван с технологията BluePerformance (предлага се като опция), който още отсега отговаря на изискванията на стандарта за вредни емисии EU 6, които ще бъде въведен не по-рано от 2014 г.

От есента на 2008 г., отново при 23 модела от продуктовата гама на BMW, нивата на CO2 емисии няма да надвишават 140 г/км. Наистина, фактът, че броят на продадените автомобили, оборудвани с BMW EfficientDynamics, вече надхвърли един милион категорично потвърждава уникалното въздействие и влияние, които тази стратегия за намаляване на разхода на гориво и нивата на вредни емисии при пътническите автомобили оказва.

С подобни постижения BMW Group ще изпълни предписанията на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA), отправени към производителите, за намаляване на разхода на гориво при всички модели с 25 процента в рамките на периода 1995-2008 г.; всички предприятия, част от BMW Group, вече отговарят напълно на това изискване.

Предлагайки изключително ефективни и в същото време невероятно атрактивни модели, BMW задоволява изискванията и на най-претенциозните клиенти, като им гарантира истинско удоволствие от шофирането, съчетано с превъзходна икономия, във всички сегменти. Освен BMW Серия 7 и BMW Серия 3, най-новите примери за такива уникални качества са новите дизелови модели BMW Серия 1, които ще бъдат представени на Mondial de l’Automobile 2008 – BMW 118d Кабриолет и BMW 123d Кабриолет.

В средния клас автомобили, на свой ред, BMW 520d има среден разход на гориво едва 5.1 л/100 км (55.4 мили с един галон) и CO2 емисии 136 г/км, което го превръща в най-ефективния в този клас автомобил.

Същото важи и за SAV автомобилите BMW X5 и BMW X3, както и за автомобила от класа Sports Activity Coupe, BMW X6; те съчетават уникалното удоволствие от шофирането с ефективност, без конкуренция в сегмента: в това отношение BMW X3 xDrive20d, с мощност на двигателя 130 kW/177 к.с. и среден разход на гориво 6.5 л/100 км е също толкова уникален, колкото и BMW X6 xDrive35d, при който максималната мощност от 210 kW/286 к.с. е в комбинация с разход на гориво от едва 8.3 л/100 км.

За запазването на лидерската позиция и в бъдеще, BMW подготвя серийното производство на автомобили с хибридни задвижващи системи, които съчетават мощността и ефективността, така типични за марката, с чувствително по-нисък разход на гориво, независимо от пътните условия и стила на шофиране. За постигането на целта, BMW следва цялостна хибридна философия (“Best of Hybrid”), предлагаща най-доброто решение за всеки един модел. В Париж ще бъдат представени два модела, онагледяващи новите технологии: концептуалния модел на BMW Серия 7 ActiveHybrid с осемцилиндров бензинов двигател и електромотор, монтиран в трансмисията, който осигурява допълнителна задвижваща сила и концептуалния BMW X6 ActiveHybrid, снабден с осемцилиндров агрегат плюс електромотор, чиито сили са обединени с помощта на иновативната двустепенна активна трансмисия.

Mondial de l’Automobile, Парижкото автомобилно изложение, се провежда в изложбения център Porte de Versailles (Парка на изложенията) в столицата на Франция от 4 до 19 октомври 2008 г. Над 500 участници от всички страни представят най-новите продукти и технически постижения на Изложението което, като най-значимото автомобилно изложение през годината, се очаква да привлече около 1.5 милиона посетители от цял свят.