Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW оставят Китай зад гърба си

BMW оставят Китай зад гърба си

33
0

„Състезание, което трябва да забравим!“: Така определиха представянето си в днешната Гран при на Китай от BMW Заубер. И двамата пилоти на отбора бяха участници (а и предизвикаха) куп инциденти по трасето. Успяха да финишират, но в дъното на подреждането – Ник Хайдфелд е 12-и, а Роберт Кубица на позиция зад него.

Разочарован съм, разбира се, от надпреварата, но в същото време чувствам, че трябва да съм благодарен задето въобще завърших – търсеше думи след финала Хайдфелд. – Условията по отношение на видимостта и аквапланинга бяха ужасяващи. В началото, след прибирането на колата за сигурност, налягането в гумите ми бе твърде ниско, така че имах много проблеми. В 13-я тур Тимо Глок ме удари, което причини повреди и със сигурност не помогна [за управлението]. Към края имах шанс да спечеля поне два пункта, но по трасето имаше твърде много отломки, включително и колело, от катастрофата на Адриан Сутил. Опитах се да си пробия път, но беше твърде неясно да се прецени откъде да мина и си причиних още повреди. След това колата бе много странна за каране и загубих четири места.

Кубица също не пропусна да отбележи, че е било много опасно да се кара в условия като тези на пистата.

Аквапланинг имаше почти навсякъде, а липсата на видимост бе бедствие. Имаше множество ситуации, в които не виждах почти нищо. Това доведе и до тежкия инцидент с Ярно Трули. Когато той спря в завой, аз влязох във вода. Въпреки че натиснах много здраво спирачките, колата не спря. Излетях във въздуха, удряйки при това задната му гума. За щастие никой не пострада. След това се наложи и втора смяна на предното крило, тъй като усещах вибрации и сериозна загуба на сцепление – разясни състезанието си полякът.

При резултат нула точки, най-добре да оставим това състезание зад гърба си и да се концентрираме върху Бахрейн, допълни и шефът на отбора д-р Марио Тайсен.