Начало Автомобилни новини BMW предлага за първи път в САЩ 3-та серия с дизелов двигател

BMW предлага за първи път в САЩ 3-та серия с дизелов двигател

135
0

BMW вече предлага на клиентите си в САЩ и дизелова версия на ревизираната си 3-та серия. Мощният 265 к.с. двигател BMW 335d е разработен на основата на шест-цилиндров, три-литров редови двигател с Variable Twin Turbo и система common-rail за директно впръскване на горивото, който се радва на изключителен успех в Европа. Двигателят бе отличен, като най-спортният дизелов агрегат и получи две награди от конкурса Двигател на годината.

Сега дизеловите технологии на BMW са вече достъпни и за потребителите в САЩ и Канада, в лицето на BMW Advanced Diesel с BluePerformance. Основна характеристика на двигателя е съчетаването на мощност и тяга с икономичност и плавност. Новото BMW 335d Седан ускорява до 60 mph само за 6.0 сек., а от 0 до 100км/ч. времето е 6.2 сек.

Филтърът за частици на BMW 335d е снабден със SCR система, която впръсква специална добавка в горивото, като по този начин позволява на BMW 335d Седан да отговори на особено стриктните изисквания за нивата на вредните емисии в Калифорния и някои други щати.