Начало Автомобили BMW разширява палитрата си от модели с M4 Кабриолет

BMW разширява палитрата си от модели с M4 Кабриолет

216
0
BMW M4 Кабриолет

С новото BMW M4 Кабриолет (среден разход на гориво: 9,1– 8,7 л/100 км; CO2 емисии: 213–203 г/км) BMW M GmbH разширява палитрата от модели на легендарния мощен спортен автомобил с още един атрактивен вариант.

Новото М4 Кабриолет съчетава същите динамични характеристики като новото BMW M3 Седан (среден разход на гориво: 8,8–8,3 л/100 км; CO2 емисии: 204–194 г/км) и новото BMW M4 Купе (среден разход на гориво: 8,8–8,3 л/100 км; CO2 емисии: 204–194 г/км), със стилно и индивидуално излъчване и въодушевлението на спортното и динамично шофиране под открито небе, което при BMW M GmbH има дълги традиции. Новото М4 Кабриолет продължава историята на откритата версия на мощния спортен автомобил, подходящ както за състезателните писти, така и за всекидневието.

Дизайнът на BMW M4 Кабриолет умело съчетава неподражаемо елегантния силует с балансираните пропорции при отворен покрив и необичайно динамична линия на купе, без средна колона, при затворен покрив. В същото време М4 Кабриолет категорично се разпознава като член на семейството на BMW M3/M4. За това допринасят предния капак с характерен Powerdome, впечатляващите странични огледала с двойни стойки, както и изпъкналите арки на предните и задните калници, в които се виждат кованите алуминиеви джанти с размер 18 респективно, като ошция19 инча и гуми с различен размер на предния и задния мост.

Задвижването на BMW M4 Кабриолет е поверено на познатия от М3 Седан и М4 Купе новоразработен редови шестцилиндров двигател с технология M TwinPower Turbo и високооборотни характеристики. От трите литра работен обем двигателят извлича максимална мощност от 317 кВт/ 431 к.с., а максималният въртящ момент от 550 Нм е на разположение в широк оборотен диапазон. Това осигурява на BMW M4 Кабриолет не само изключително спортни динамични характеристики – като ускорение от 0 до 100 км/ч за само 4,4 сек. (с опционалната седемстепенна М скоростна кутия с два съединителя, но и достатъчни резерви от мощност за спокойно, както и бързо шофиране при отворен покрив. Също като при BMW M3 Седан и BMW M4 Купе, при BMW M4 Кабриолет е заложено на интелигентната олекотена конструкция. Така например предният капак и предните странични панели, както и много от компонентите на окачването са изработени от алуминий.

При новото BMW M4 Кабриолет се използва и много лекия, но и екстремно здрав материал CFRP (карбонов композит). Така например от CFRP е произведен кардановия вал, който е цял и без междинна опора, с което се постига значително намаление на теглото и на въртящите се маси. Напречната греда от CFRP между опорите на окачването в моторния отсек има тегло само 1,5 кг., като в същото време е значително по-здрава от сравним елемент от алуминий.

Съставеният от три части сгъваем метален покрив на BMW M4 Кабриолет е напълно тапициран отвътре и впечатлява с много добрата си шумоизолация и пълна пригодност за зимата. Той се отваря за около 20 сек. с натискане на бутон – при необходимост дори и по време на движение със скорост до 18 км/ч. За новото BMW M4 Кабриолет освен много богатото серийно оборудване се предлагат и множество атрактивни опции за повишаване на естетиката, динамиката и комфорта. За още по-специалното изразяване на индивидуалността се предлагат ексклузивните опции на BMW Individual. Особените цветове и материали могат перфектно да бъдат съобразени с предпочитанията на водача.