Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW с най-добър квалификационен резултат в историята си

BMW с най-добър квалификационен резултат в историята си

35
0

Екипът на BMW Заубер постигна най-добрия квалификационен резултат в историята си, отбеляза шефът на отбора доктор Марио Тайсен, след като Роберт Кубица и Ник Хайдфелд спечелиха втора и пета позиция на стартовата решетка на Албърт парк. Официалната тренировка за място на грида наистина се оказа неочаквано добра за отбора, който не тръгна добре в предсезонните тестове. В последните дни се появиха слухове, че от BMW може би умишлено са крили истинските си темпо и възможности в тренировките преди началото на сезона, но от екипа отрекоха това. Днес заявиха, че дори са изненадани в известна степен и не са очаквали да са чак толкова напред.
Роберт Кубица обаче бе убеден, че е можел да се пребори и за полпозишъна:
Поех риск и натисках много в последния си бърз тур в последната част на квалификацията , но сбърках и излязох на 12-и завой. Загубих повече от две десети, някъде към три десети от секундата там и това ми струва първата позиция. Но състезанието е дълго. Автомобилът ни е много бърз, но все още е доста труден за управление – допълни полякът.
Ник Хайдфелд заяви, че е доволен, въпреки че изпусна четвъртата позиция за няколко стотни от секундата.
Всичко мина гладко, а резултатът е страхотен и по-добър от очаквания. Вярвам, че това бе първата стъпка в правилната посока на развитие. Нямам търпение да дойде състезанието. Без тракшън контрол стартът ще е особено вълнуващ, а аз очаквам в рамките на надпреварата Ферари да са най-силни – заяви германецът.