Начало Автомобили BMW със световни премиери в Детройт

BMW със световни премиери в Детройт

37
0

BMW ще има световни премиери в Детройт на North American International Auto Show (NAIAS) 2014.

NAIAS 2014 е сцена за световната премиера на двата мощни спортни автомобили BMW M3 Седан и BMW M4 Купе, както и на BMW Серия 2 Купе. Освен това ще бъдат представени и BMW i3 и BMW i8. Новите модели на BMW M GmbH, както и чисто електрически задвижваното BMW i3 и Plug-in хибридния спортен автомобил BMW i8 по индивидуален начин олицетворяват изключителната компетентност на марката по отношение на задвижванията и интелигентната олекотена конструкция.

NAIAS е сред най-важните автомобилни изложения на света и по традиция се провежда в началото на годината. При 26-тото издание на NAIAS в Cobo Center в автомобилната столица на САЩ над 200 изложителя ще представят най-новите си модели, продукти и технологии. През миналата година организаторите отчетоха повече от 800 000 посетители от целия свят.

На публиката в Детройт от 18 до 26 януари 2014 година BMW ще представи за пръв път и най-новата модификация на BMW X1, както и роудстъра BMW Z4 с Design Pure Fusion. Освен това на изложението ще бъде даден стартовия сигнал за въвеждането на пазара на автомобилите BMW M Performance в САЩ. Други примери за насочени към бъдещето иновации са актуалните обновявания в гамата на BMW ConnectedDrive и най-новите разработки при технологията BMW EfficientDynamics. Акценти за радостта от шофирането на две колела поставя и BMW Motorrad с премиерата на модела BMW R nineT.

С общата световна премиера на новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе се отваря нова глава във въодушевяващата история на мощните спортни автомобили на BMW M GmbH. Седанът BMW M3 и купето BMW M4 застават едно до друго на стартовата линия, комбинирайки гени от моторните спортове с неограничена пригодност за всекидневието. Още по-високата спрямо предишните модели динамика се дължи на новоразработения редови шестцилиндров високооборотен двигател с технология M TwinPower Turbo и мощност 317 кВт/431 к.с. Окачването и задвижването са настроени с типичната за М прецизност към мощността и характеристиките на двигателя. За изключителната динамика на управлението допринася и последователното оптимизиране на теглото. Пример за това е кардановия вал от въглероден композит (CFRP), който осигурява понижаване на въртящите се маси, а резултатът е още по-остри реакции при натискане на педала на газта.

Със световната премиера на BMW Серия 2 Купе германският премиум автомобилен производител поставя още един акцент на NAIAS 2014. Новото моделно семейство от купета се отличава с типичните за купета на BMW спортни и елегантни линии. BMW Серия 2 Купе впечатлява с уникалната в сегмента автомобилна концепция с каросерия с класически триобемен дизайн, специфичен за модела избор от двигатели и типичното за марката задно задвижване. Увеличеното предлагане на място на четирите места в интериора, иновативното оборудване и оптимизираната ефективност демонстрират напредъка спрямо предишния модел BMW Серия 1 Купе. Ново измерение на динамиката на управлението в този клас осигурява най-вече BMW M235i Купе. Първият предлаган на пазара в САЩ BMW M Performance автомобил се задвижва от редови шестцилиндров двигател с мощност 240 кВт/326 к.с. Освен това с въвеждането на новото моделно семейство в САЩ ще се предлага и BMW 228i Купе с мощност 180 кВт/245 к.с.

Всеобхватното използване на CFRP подчертава и иновативния характер на първите серийни модели на новата марка BMW i, при които пътничеката клетка е изработена от екстремно лекия и устойчив на усукване високотехнологичен материал. BMW Group зае лидерската позиция в автомобилния бранш по отношение на производството на CFRP. Заедно със своя партньор SGL Group BMW Group притежава завод за производство на въглеродни нишки в Моузес Лейк в американския щат Вашингтон, който е неразривна част от производствената верига на автомобилите BMW i.

BMW i3 е първият премиум автомобил, който е създаден за чисто електрическа мобилност. Оформеният в иновативния дизайнерски език на BMW i автомобил с пет врати предлага голям простор на всичките четири места за седене. Той се задвижва от електромотор с мощност 125 кВт/170 к.с. и при движение във всекидневието постига пробег от 130 до 160 км. За пръв път движението с нулеви локални вредни емисии е комбинирано с типичния за BMW спортен дух, въодушевяваща пъргавина и висок комфорт. С опционалния Range Extender (двуцилиндров бензинов двигател с вътрешно горене, който зарежда батерията на автомобила) BMW i3 може да измине до 300 км.

Най-прогресивният спортен автомобил на света BMW i8 комбинира динамиката на изключително мощен спортен автомобил с разхода и емисиите на малък автомобил. 2+2 местният модел с иновативен дизайн позволява шофиране при нулеви емисии в града и спортна динамика по междуградските пътища и магистралите. Неговата Plug-in хибридна система се състои от трицилиндров бензинов турбодвигател с технология BMW TwinPower Turbo, който развива мощност 170 кВт/231 к.с., и техниката BMW eDrive под формата на електромотор с 96 кВт/131 к.с.  С мощта на двата двигателя BMW i8 ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди. Средният му разход в ЕС тестови цикъл за Plug-in хибридни автомобили е 2,5 л/ 100 км.

С новите акценти за екстериора и висококачественото облагородяване на атмосферата в интериора BMW X1 продължава да затвърждава своята премиум характеристика и позицията на автомобил, който олицетворява радостта от шофирането в своя сегмент. През пролетта на 2014 година гамата ще бъде разширена и гамата от технологии на BMW ConnectedDrive, предлагана за компактния BMW X модел.

При BMW Z4 радостта от шофирането под открито неме вече може да бъде комбинирана с особено елегантно излъчване. За роудстъра ще се предлага новият пакет от оборудване Design Pure Fusion, който се отличава с висококачествено и хармонично съгласуване на цветовете и материалите. Ексклузивната естетика и стилната премиум атмосфера се гарантират от спортните седалки, тапицирани с ексклузивна кожа Nappa, специфичните декоративни лайстни и новото лаково покритие на каросерията в цвят Sparkling Brown metallic.