Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW се фокусират върху следващия старт

BMW се фокусират върху следващия старт

53
0

След нелек уикенд на френската писта Маникур екипът на BMW Заубер спечели четири точки благодарение петото място на Роберт Кубица, който обаче изгуби лидерството във временното класиране при пилотите. Полякът е втори в момента, на две точки зад Фелипе Маса (Ферари).
Кубица бе построил стратегията си с оглед на най-близките на стартовата решетка съперници – Ярно Трули (Тойота) и Фернандо Алонсо (Рено).
Още във втората част на надпреварата обаче стана ясно, че няма да успее да се пребори и с двамата – призна техническият директор Вили Рампф. – Трули бе с повече гориво и остана по-дълго време на пистата. Същевременно Хейки Ковалайнен приближи Роберт и го изпревари при вторите спирания в бокса. Но като цяло темпото ни не бе добро през цялото време.
Самият Кубица също отбеляза усилията, положени от тима във Франция, както и задоволството си, че все пак не си тръгна с празни ръце:
Не спечелихме толкова точки, колкото искахме. През целия уикенд се опитвахме да неутрализираме проблемите си и бяхме наясно, че състезанието ще се реши в първата обиколка. На старта опитах ода изпреваря Ярно [Трули], но не успях. В пети завой се пробвах от външната страна, но и това не проработи. В крайна сметка трябва да кажа, че съм доста щастлив. Финиширах пети, само на 2 секунди от подиума.
Ник Хайдфелд съвсем кратко заяви, че 13-ото място не може да е друго освен разочароващо, докато шефът на тима доктор Марио Тайсен обясни, че днешното представяне на пилотите му е отражение на вчерашната квалификация.
Нито един от състезателите ни нямаше реален шанс да атакува. Без технически проблеми резултатът е четири точки. От сега нататък се подготвяме за Силвърстоун – допълни той.