Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW се оплакаха от гумите

BMW се оплакаха от гумите

54
0

Сериозни проблеми има във Франция екипът на BMW Заубер и това бе демонстрирано по време на официалната тренировка за място на стартовата решетка в надпреварата утре. Отборът непрекъснато сменяше двата типа гуми на колите си, но в крайна сметка се оказа, че не са съвсем доволни нито от едните, нито от другите. Лидерът във временното класиране при пилотите Роберт Кубица все пак стигна до най-бързите 10, като той самият смята, че разликата между BMW от една страна и Ферари и Макларън от друга се е запазила, но останалите екипи са направили сериозна крачка напред.
Изглежда целият ни уикенд ще е труден. Още след тренировките вчера очаквах, че ще имаме проблеми. Балансът на колата ми не е такъв, какъвто аз искам и като цяло ми липсва механично сцепление. Сега целта ми за утрешната надпревара е да спечеля възможно най-много точки, което със сигурност няма да е лесно – допълни полякът.
Съотборникът му Ник Хайдфелд напълно се съгласи с Кубица. Немският пилот обаче заяви, че в отбора все пак са се надявали на по-добро представяне в квалификацията.
Що се отнася лично до мен, виждам значителен прогрес – каза още Хайдфелд. – Бях много по-близо до това да извадя възможно най-доброто от колата си. Стотни от секундата разделяха моите времена и тези на Роберт. Освен това ще стартирам от 11-а позиция заради наказанието на Люис Хамилтън и в същото мога да избирам спокойно стратегията си с горивото утре. И най-добрата стратегия не може да увеличи скоростта, но искаме да се представим добре.