Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW се подготвят за Австралия

BMW се подготвят за Австралия

67
0

Новият сезон във Формула 1 е на прага ни, като зрителят ще може да види как се е справил всеки един отбор с интерпретацията на новите правила.

Аеродинамиката е различна, добавена е Системата за регенериране на кинетична енергия (KERS), има сликове, двигателите трябва да издържат двойно повече… Тестовете по-скоро поставиха повече въпроси, отколкото да дадат някакви отговори. Съответно подготовката за BMW Заубер може и да е преминала гладко, но доколко тимът ще е конкурентен остава загадка.

Роберт Кубица: Очаквам с нетърпение Гран при на Австралия. Щастлив съм, че състезанията най-накрая ще започнат и всички спекулации около тестовете ще спрат. Ще бъде много интересно да видим колко силен е всеки един отбор. Като цяло уличните трасета ми допадат, така че Албърт Парк е една от любимите ми писти. Трябва да си много прецизен. Трябва непрекъснато да караш от чистата страна на пистата. И тази година трябва да се обърне специално внимание на първия завой, когато ще бъде и първата битка с големите предни крила. Сигурен съм, че състезанието ще бъде интересно.

Ник Хайдфелд: Нямам търпение да започне сезонът със състезанието в Австралия. Искам да видя как ще се борят отборите и пилотите за първи път. Време е да се сложи край на спекулациите: отсега нататък значение ще имат само фактите. Серия неща се промениха от миналата година, а това означава, че са останали много въпроси без отговори: какъв ефект ще имат KERS и регулируемите предни крила? Какво ще се случи на старта с тези големи предни крила? Дали изпреварванията ще бъдат по-лесни, както показаха до известна степен тестовете.