Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW търси нов дизайнер

BMW търси нов дизайнер

52
0

След станалата вчера известна раздяла между главния дизайнер на екипа на BMW Sauber Йорг Цандер и отбора, сега в централа в Хинвил са заети с търсенето на негов заместник. Цандер, който дойде в екипа само преди година е решил да се върне при предишните си работодатели от Хонда, където Ник Фрай си е наумил, че ще реши проблемите с колата с наемането на голям брой нови имена в дизайнерския и аеродинамичния отдел.
За да намерят по-лесно своя нов главен дизайнер, от екипа на BMW Sauber вчера са публикували на цяла страница в английски седмичник за моторни спортове обява за търсения от тях специалист. Това не е нестандартен начин за търсене на работна ръка що се отнася до отборите, чиито бази са на острова. Така от отбора се надяват на по-голяма интерес към длъжността от страна на доказани и не чак до там доказани специалисти, както и от страна на кандидати, които имат договори с конкурентни отбори, но иначе не би им хрумнало да търсят контакт с баварците.
Новия главен дизайнер трябва да бъде дясната ръка на Вили Рампф, който изпълнява ролята на технически директор по въпросите на шасито. Цандер заемаше тази позиция до месец март преди да бъде върнат от екипа в завода за скоростни кутии, където той трябваше да помогне за отстраняването на проблемите с тях. Той работи дълги години именно като специалист в областта на трансмисиите.