Начало Автомобили BMW с новите X3 и Серия 6 Гран Туризмо на Автомобилен салон...

BMW с новите X3 и Серия 6 Гран Туризмо на Автомобилен салон София

159
0

BMW Group България ще представи на автомобилния салон в София от 14 октомври в Интер Експо център новото поколение модели BMW X3 и BMW Серия 6 Гран Туризмо. Заедно с тях на щанда на компанията, която отбелязва 10 години от своето създаване, ще бъдат показани още любопитни коли.

BMW i3 идва няколко месеца преди пазарното си въвеждане в началото на 2018 г. Ексклузивно ще присъства и уникалният мотоциклет BMW HP 4 Race, чието производство е 750 броя. Това е продукт BMW Motorrad с карбонова рама. Ще бъдат показани още Plug-in хибрид и автентичен спортист MINI John Cooper Works от MINI. Еманацията на високите автомобилни технологии може да бъде видяна в модела BMW 760Li. Най-мощният дизелов двигател в света пък ще може да се види под капака на BMW Серия 5 М550d. Последният експонат ще е BMW M4, екипиран с Competition package. Във връзка с изложението представителите на BMW Group България се срещнаха с медиите и представиха данни за пазара и перспективите за развитието на марките в групата локално и глобално.

„Гледаме на участието си в Автомобилен салон София, като на представяне на концерна BMW Group. Имайки предвид относително ограниченото място, с което разполагаме, за нас е важно да покажем многообразието от продукти и технологии, които нашата компания предлага на клиентите“, коментира Александър Миланов, управител на BMW Group България.

На площ от 480 кв. м в зала 3 на Интер Експо център компанията показва продукти от всички марки и продуктови групи, които присъстват на българския пазар.

Той пък продължава да нараства, като резултати на BMW са определено позитивни.

Продажбите на автомобилите BMW са се увеличи у нас за първите 8 месеца на годината с 10,5% при нарастване в света с 5,2%. При МINI ръстът в България е цели 46% благодарение на новия Countryman. Любопитно е, че продажбите на мотоциклети BMW са скочили с цели 55%, и то без да са отчетена още сделката за правителствения ескорт.

Над 83% от продажбите на BMW у нас са на автомобили с дизелови двигатели, които обаче, според представителите на бранда, са реално далеч по-екологични и ефективни от огромната маса движещи се превозни средства. Технологията на компанията при това има още потенциал да се развива и е в състояние да покрие и най-строгите екологични норми.

По отношение на финансовите услуги бе обърнато специално внимание на оперативния лизинг, който у нас още се използва малко. Само около 15% от продажбите са по тези схеми с множество допълнителни услуги, докато в Чехия те вече са към 63% от реализираните автомобили.

В тази връзка специално бе участието на представител на УниКредит Лизинг. Компанията е официален лизингодател на Автомобилен салон София за второ поредно издание на изложението. По данни на водещата лизингова компания на пазара за първата половина на 2017 лизингът на леки автомобили отчита ръст от над 30% на годишна база.

„Открояват се 2 основни причини за постигането на тези резултати. Първата причина е нарастващата увереност на фирмите и потребителите в средносрочната перспектива за доходите им и оттам по-смелите решения при покупката на всякакъв вид активи, включително и на автомобили. Втората основна причина са все по-гъвкавите и атрактивни продукти, предлагани на клиентите от страна на лизинговите компании като нашата“, обясни Мартин Гиков, Главен търговски директор и член на Управителния съвет на УниКредит Лизинг.

Като добър пример Гиков посочи все по-голямото търсене на оперативен лизинг с добавени услуги – продукт, който УниКредит Лизинг предлага при изключителен успех през последната година, чрез усъвършенствания си продукт. Очакванията на експерта са възходяща тенденция да се запази поне до средата на следващата година.

За удобство на посетителите на Автомобилен салон София на щанда на BMW Group България са изградени работни станции с възможност за конфигуриране и поръчка на автомобил в реално време, обособена е и зона за търговски преговори.

За максимизиране на изживяването и с помощта на виртуална реалност, посетителите могат да участват в необикновено тестово шофиране: първото в света тестово шофиране по спиращия дъха пейзаж на Марс. С изключителни снимки и изразителен звук разходката по Марс се превръща в поразително изживяване. По време на реалистичното, вдъхновено от холивудските филми Virtual Reality пътуване по живописните и разнообразни повърхности на Марс BMW Personal Co-Pilot представя различните функции на BMW X3.