Начало Автомобили BMW с две световни премиери на автосалона в Женева

BMW с две световни премиери на автосалона в Женева

59
0

На традиционното международно автомобилно изложение в Женева (от 5 до 15 март 2015 г.) BMW ще има две световни премиери – BMW Серия 2 Гран Турер, което предлага място за до 7 пътника, и новото компактно BMW Серия 1. BMW M4 MotoGP Safety Car демонстрира как мощността на двигателя може ефективно да бъде повишена с иновативно впръскване на вода – с преимущества по отношение на разхода на гориво и вредните емисии при пълно натоварване. Освен това ще бъдат представени и иновативни допълнителни услуги за моделите BMW i, а с „myKIDIO“ – новаторска концепция за развлечение на децата в автомобила.

Новото BMW Серия 1: компактна радост от шофирането – ефективна, иновативна, уникална

Новото BMW Серия 1 с 3 и 5 врати, от което досега са продадени близо 2 милиона екземпляра по целия свят, вече е още по-изразително, спортно и ефективно благодарение на всеобхватно модифицирания дизайн на предната и задната част. Свежата, ефективна мощ под предния капак се осигурява от новите бензинови и дизелови двигатели от най-ново поколение с допълнителни технологии за понижаване на разхода на гориво и емисиите (среден разход на гориво: 8,0 – 3,4 литра; СО2 емисии: 188 – 89 г/км). Рекордьор по отношение на ефективността е BMW 116d EfficientDynamics Edition с трицилиндров двигател с мощност 85 кВт/116 к.с. и среден разход на гориво от 3,4 литра/100 километра и СО2 емисии от 89 г/км при тестовия цикъл на ЕС.

Новото BMW Серия 2Gran Tourer: максимална гъвкавост и място за до 7 пътника

За BMW Серия 2 Gran Tourer BMW е характерен разточителният простор при компактни външни размери. То е първият премиум компактен автомобил на света, който по желание предлага място за седем пътника на три реда седалки. Багажникът също е много голям и гъвкав. Така BMW Серия 2 Gran Tourer отговаря на нуждите от мобилност на младите семейства и с петте нови турбодвигателя с мощност от 85 кВт/116 к.с. до 141 кВт/192 к.с. (среден разход на гориво: 6,4 – 3,9 л/100 км; СО2 емисии: 149 – 104 г/км), както и пакета BMW EfficientDynamics осигурява спортна динамика при максимална ефективност и най-ниските емисии на СО2 в сегмента.

BMW MMotoGP Safety Car: по-висока мощност благодарение на иновативното впръскване на вода

И през сезон 2015 BMW M4 Купе ще бъде „Safety Car“ в MotoGP. Там мощното спортно купе на BMW M GmbH ще бъде използвано като технологична платформа за иновативното впръскване на вода, което осигурява осезаемо повишение на мощността. Иновативната техника осигурява забележителна ефективност и при пълен товар и гарантира намаляване на разхода на гориво и вредните емисии. С впръскването на вода BMW M GmbH за пореден път подчертава дългогодишния си опит в моторните спортове и голямата си компетентност при разработката на мощни двигатели. В същото време този модел конкретно ни показва М автомобила, който в близко бъдеще ще се превърне в новия стандарт за динамика, ексклузивност и индивидуалност.

Мобилността на бъдещето: в рамките на програмата 360 ELECTRIC BMW i предлага допълнителни услуги за моделите BMW i3 и BMW i8

След успешния старт на електрическия автомобил BMW i3 и Plug-in хибридния спортен автомобил BMW i8 продължава разширяването на гамата от услуги на BMW i по отношение на електрическата мобилност в международен план. С BMW i3 и BMW i8 BMW i предлага не само електрически автомобили, но в рамките на програмата 360° ELECTRIC и всеобхватни допълнителни услуги за устойчивото им ползване. ChargeNow е система за зареждане и заплащане, която постоянно се разширява с нови станции за бързо зареждане и поддържа международен роуминг. Водачите на BMW i, които се нуждаят от постоянно паркомясто с възможност за зареждане, могат да открият подходящо предложение при ParkNow LongTerm, докато гъвкавото търсене на паркомясто при пътуване се подпомага от уеб-базираната услуга ParkNow. ParkNow предлага паркоместа в стотици градове в Северна Америка и може да ги филтрира според цената, отдалечеността, както и според наличието на услуги като зарядна станция и автомивка. DriveNow предлага Car Sharing за повече от 390 000 регистрирани потребители в САЩ и Европа. Планирано е разширения за целия свят. При Second Life проектите в САЩ, Германия и Китай литиево-йонните акумулатори на BMW i автомобилите се използват като стационарни източници на енергия след приключването на работата им в автомобилите. През май 2015 година ексклузивният характер на Plug-in хибридния спортен автомобил BMW i8 ще бъде подчертан с разширено серийно оборудване и нови опции за оформление на интериора. Програмата Pure Impulse Experience вече ще бъде част от серийното оборудване на BMW i8. Тя включва ексклузивни лайфстайл предложение от областите култура, дизайн, пътувания и гастрономия, които са съгласувани с прогресивната и устойчива Next-Premium насоченост на марката BMW i.

BMW ConnectedDrive интегрира приложението „myKIDIO“ в автомобила: хитроумна развлекателна програма за пътниците на задната седалка

Новото приложение „myKIDIO“ (което в началото ще се предлага само в Германия) превръща дългите пътувания в удоволствие дори и за децата. Приложението за пръв път ще се предлага при BMW Серия 2 Gran Tourer и осигурява подходящи за деца и семейства развлечения като сериали, филми, аудио-книги или аудио-игри за пътниците на задната седалка върху таблети (напр. Apple iPad). Водачът или пътникът до него обаче имат пълен контрол върху възпроизвежданото съдържание, защото могат удобно и сигурно да управляват приложението чрез контролера на iDrive и контролния дисплей, след като мобилното устройство бъде свързано с автомобила. В този случай приложението „myKIDIO“ позволява управлението и възпроизвеждането на съобразени с възрастта развлекателни програми и позволява дори и дългите пътувания да се превърнат в приятно и ползотворно изживяване за децата. На контролния дисплей по всяко време се вижда с какво се занимават децата на задната седалка. Освен това с помощта на „BMW Kids Cockpit“ децата на задната седалка могат по всяко време лесно и като на игра да следят важните за пътуването информации като часът на пристигане, скоростта или външната температура.