Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас е намерил начин да побеждава Хамилтън, смята Розберг

Ботас е намерил начин да побеждава Хамилтън, смята Розберг

2029
0
Ботас пред Хамилтън в Баку 2019
Ботас пред Хамилтън, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас изглежда е намерил начин да побеждава своя съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън през този сезон. Това твърди световният шампион за 2016 г. Нико Розберг.

Финландецът спечели последния кръг от сезона в Баку след оспорвана битка с Люис. Така той отново поведе в шампионата с 1 точка. Именно Розберг е последният пилот, който успя да победи Хамилтън в битката им за короната през 2016 г.

„Никога не бива да дразните Люис, каза Нико. – Ако се разгневи, тогава той става по-мотивиран и концентриран и хапе като териер. Валтери обаче изглежда държи нещо в ръцете си, което аз открих едва в последния ми сезон през 2016 г.“

Ботас каза наскоро, че не би искал друг пилот за съотборник, освен Хамилтън. Според него обаче да си в един екип с Люис има своите предимства и недостатъци. „Люис е бил световен шампион много пъти, каза Розберг. – И да си негов съекипник е страхотно. Той е добра отправна точка.

Да имаш силен съотборник винаги ти дава добри възможности. Но от друга страна не е лесно да си в един отбор с Люис, защото винаги си сравняван с него. Трудно е да си пред него на пистата. Но знам, че това е възможно и съм все по-близо до него.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter