Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас най-бърз в сутрешната сесия, Фетел с технически проблем

Ботас най-бърз в сутрешната сесия, Фетел с технически проблем

2965
0
снимка: Иван Тенчев

Валтери Ботас с Мерцедес беше най-бърз в сутрешната сесия от третия ден от тестовете на отборите във Формула 1 на Каталуня. С най-меките гуми С5 финландецът записа 1:15.732 мин 1 час преди края на сесията. Така Ботас подобри най-доброто време на Себастиан Фетел от миналогодишните тестове с половин секунда.

В същото време именно Фетел предизвика първото спиране на сесията. Германецът загуби мощност на правата след завой 9 и спря на трасето преди 11-и завой. Колата му беше покрита и прибрана в бокса.

Засега не е ясно каква е точно повредата в болида на Фетел, но се разбра, че за следобедната сесия ще бъде сменена задвижващата му система. До повредата в тима са ползвали новия двигател на Ферари в продължение на 17 часа и половина, без да го натоварват значително.

Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Майкъл Потс

Фетел завърши сесията с 9-о време, като зад него бе само Никола Латифи. Пилотът на Уилямс предизвика вторият червен флаг за деня, като спря на старт-финалната права с технически проблем.

Втори в сесията се нареди Естебан Окон с Рено с гумите С4, следван от Ланс Строл с Рейсинг Пойнт със същите гуми и Дани Квят с Алфа Таури.

Канадецът затвърди силното представяне на Рейсинг Пойнт на тестовете с доста коментираната нова кола на тима RP20. Силен 5-и резултат с доста по-твърдите гуми С2 записа Макс Верстапен с Ред Бул. Той направи най-много обиколки от всички – 86.