Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас не смята да използва подхода на Розберг в битката с Хамилтън

Ботас не смята да използва подхода на Розберг в битката с Хамилтън

2318
0
Ботас пред Хамилтън на Силвърстоун
Ботас пред Хамилтън на Силвърстоун, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас заяви, че не смята да използва подхода на Нико Розберг в битката с Люис Хамилтън за световната титла. Германецът сподели, че през 2016 г., когато спечели короната, е използвал услугите на спортен психолог.

Ботас започна сезона много силно с победа в първия кръг за Гран при на Австралия. След това записа още 4 полпозишъна, но само още 1 победа. В същото време Люис триумфира цели 7 пъти и след 10 кръга има цели 39 точки аванс пред Валтери.

„Не мисля, че такъв подход ще проработи при мен, заяви Ботас. – Всеки спортист и всеки човек е индивидуалност. Някои се нуждаят от външна подкрепа. Аз съм заобиколен от много добри хора, с които мога да говоря.

За мен човекът в огледалото е този, който дава отговори, когато имам трудни моменти и съмнения. Обикновено се справям сам. Аз не съм Нико, аз съм Валтери. И знам най-добре какво работи за мен.“

Запитан дали може да научи нещо от Розберг по отношение на битката за титлата с Люис, Ботас отговори: „Не съм говорил за това с него. И в момента не планирам да го правя. Готов съм да следвам своя собствен път. Някои от нещата ще си ги запазя за себе си.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter