Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас няма за какво да напуска Уилямс, смята Тото Волф

Ботас няма за какво да напуска Уилямс, смята Тото Волф

18
0

Валтери Ботас няма за какво да напуска Уилямс. Това твърди спортният директор на Мерцедес Тото Волф. Последният инвестира доста усилия и средства в развитието на кариерата на финландеца, който дебютира за Уилямс през 2013 г. когато Волф беше още съдружник в екипа на Франк Уилямс.

Сега именно Ботас е в центъра на вниманието на пазара на пилоти за догодина. Има сериозни спекулации, че той ще замени Кими Райконен във Ферари и ще напусне Уилямс. Според някои информации Ботас дори вече има подписано споразумение със Скудерията.

Според Волф обаче е по-логично Ботас да предпочете да остане. „Той е добро момче и може да бъде примамлив за много отбори, но Уилямс сега са третата сила в шампионата, заяви Волф пред „Гадзета дело Спорт”. – Пилотите на тима могат да се борят за подиума на всяко състезание и затова няма причина да напуска.”

Според Волф обаче Уилямс би имал полза от това да продаде пилота, особено сега, когато цената му на пазара е доста висока. Уилямс има опцията да задържи Ботас и следващата година и ако я използва, то Ботас няма да може да ходи никъде през 2016 г. без съгласието на тима от Гроув.