Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Още нямаме нужния баланс в някои завои

Ботас: Още нямаме нужния баланс в някои завои

549
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас заяви, че още не разполага с нужния баланс от колата в някои завои на Пол Рикар. Пилотът на Мерцедес беше най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Франция.

Той изпревари с 0.4 сек съотборника си Люис Хамилтън. Освен това финландецът показа много добро темпо в дълга серия от обиколки с гумите медиум и много гориво.

„Бяхме бързи още от самото начало, обясни Ботас. – Но колата не беше лесна за каране. Пистата бе много хлъзгава. С всяка обиколка обаче имаше голямо подобрение. Така балансът ставаше по-добър. В края положението беше много по-добро.

Направихме успешни промени между сесиите и се чувствах много по-комфортно в колата. Още нямаме нужния баланс в някои завои. В едни имах трудности с предната част на колата, а в други със задната. Износването на гумите софт изглеждаше много голямо. С медиум поведението на болида беше чудесно и постоянно.“

Другият пилот на Мерцедес Хамилтън беше най-бърз в първата сесия. Във втората той остана 2-и, но допусна грешка и не можа да направи чиста бърза обиколка с типа гуми софт. Той бе разследван от стюардите за блокиране на Макс Верстапен, но до наказание не се стигна.

„Това беше сериозен момент, обясни грешката си Люис. – Изненадах се, че успях да овладея колата. Ако не бях, можеше да се ударя в стената. Дори не повредих гумите. Опитах се да се върна на пистата извън състезателната линия. Гледах в огледалото и зад мен нямаше никой.

Макс се оказа от другата страна на пистата на състезателната линия. Видях го да идва изведнъж. Опитах се да намаля и да се отместя от пътя му. За щастие не му попречих да влезе в завоя. Мисля, че при излизането от него той имаше проблем с поведението на колата. Такива неща са случват и не съм искал нарочно да се стигне до тази ситуация.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter