Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас първи и във втората тренировка за Гран при на Емилия Романя....

Ботас първи и във втората тренировка за Гран при на Емилия Романя. Верстапен отпада поради повреда.

3972
0
снимка: Пирели

Валтери Ботас завърши на първа позиция и във втората тренировка за Гран при на Емилия Романя с 1:15.551. Той бе по-бърз от Люис Хамилтън със само 0.010. Трети пък остана Пиер Гасли. Участието на Макс Верстапен в тренировката бе прекратено поради повреда в колата му.

Температурата на въздуха по време на сесията бе 25-26 градуса, а тази на пистата около 13.

Пилотите започнаха тренировката с по-твърдите комплекти гуми като пръв на пистата излезе Ръсел, последван от Естебан Окон. Колата на французина бе поправена след контакта му с Перес по време на първата сесия днес.

Последваха бързи обиколки с гуми медиум за голяма част от пилотите като Сайнц и Льоклер бяха временно начело, преди да бъдат изпреварени от състезателите на Мерцедес.

Около 15 минути след началото, Макс Верстапен получи повреда в колата си. Пилота на Ред Бул съобщи, че нещо в задната част на колата му се е счупило. Той паркира колата си на пистата, с което изкара виртуалната кола за сигурност.

Тридесет минути след началото, начело бе Валтери Ботас с 1:15.551 пред Люис Хамилтън (+0.010) и Пиер Гасли (+0.078). Обиколките и на тримата бяха постигнати с най-меките гуми на Пирели. Зад тях пък се намираха пилотите на Ферари.

Междувременно, колата на Макс Верстапен вече бе върната в бокса на Ред Бул. Към този момент не бе ясно каква точна е повредата и дали тя ще бъде поправена преди края на сесията.

Сесията бе прекъсната около 5 минути преди края, след като Шарл Льоклер се удари в бариерите при Риваца. Тренировката не бе подновена и така Ботас остана начело пред Хамилтън, Гасли и пилотите на Ферари.