Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас се надява Ръсел да не допусне неговите грешки в Мерцедес

Ботас се надява Ръсел да не допусне неговите грешки в Мерцедес

3578
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка Мерцедес
Валтери Ботас заяви, че е дал няколко съвета на Джордж Ръсел след като стане пилот на Мерцедес. Британецът ще заеме мястото на Валтери след края на този сезон, а финландецът ще премине в тима на Алфа Ромео

„Не трябва да мислите твърде краткострочно. Това е спорт, в който има толкова много за учене и нещата трябва да се правят стъпка по стъпка. Ръсел е много талантлив пилот и ще бъде редом до Люис, от когото може да научи много неща. Според мен трябва да избегне грешката, която допуснах аз- бях прекалено груб към себе си в самото начало. Сигурен съм, че Джордж ще свикне бързо с атмосферата в Мерцедес и вярвам, че има шансове за титлата“. сподели Ботас.

Валтери коментира какво би направил, ако можеше да върне времето назад до дебюта си за Сребърните стрели.

„Определено щях да бъда по-търпелив. След като се присъединих към Мерцедес вярвах, че можеше да спечеля шампионата. Нивото на Люис е много силно и това не бе добра новина за мен. Най-тежко ми беше през 2018, когато записах толкова много подиуми, но така и не стигнах до първото място“, обясни Валтери Ботас.

В същото време Ръсел каза, че е все още е фокусран върху представянето си в Уилямс и е твърде рано да мисли какво ще се случи в Мерцедес. През тази година младият британец записа първи подиум в своята кариера и помогна на тима да изпревари в класирането Хаас и Алфа Ромео.

„Очевидно ми задават много въпроси относно преместването ми ми в Мерцедес. Мисля, че е твърде непрофесионално да мисля толкова напред в бъдещето“, заяви Ръсел след Гран при на Мексико Сити.

„Искам да завърша престоя си в Уилямс по най-добрия начин. Трябва да запазим осмото място в шампионата при конструкторите. В последните състезания Алфа Ромео печелят повече точки от нас. Въпреки това вярва, че ще можем да се преборим с тях“, каза Джордж Ръсел.