Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Постигнах максимума

Ботас: Постигнах максимума

69
0

Валтери Ботас смята, че е постигнал максимума с 3-ото си място в квалификацията за Гран при на Русия в Сочи. Заради наказанието на Себастиан Фетел (2-и) от 5 места назад в решетката, финландецът ще стартира втори, зад Нико Розберг с Мерцедес. Това е най-доброто класиране в стартовата решетка за пилот на Уилямс от началото на сезона.

„Беше много добра квалификация, коментира Ботас. – Целият уикенд досега е много позитивен. Имаме някои нови елементи по колата за това състезание и тя е по-добра. Трасето също така е добро за нас.”

По отношение на състезанието Валтери ще се бори да вземе солидно количество точки, след като в първите 3 състезания записа съответно 8-о. 9-о и 10-о място. „Радвам се, че можахме да постигнем максимума в квалификацията, но утрешния ден е този, който има значение. Досега неделите не бяха най-добрите за нас, но се надявам утрешната да бъде добра такава.”

Другият пилот на Уилямс Фелипе Маса записа 5-о време и ще стартира 4-и след санкцията на Фетел. „Беше добра квалификация за нас, като да стартираме 2-и и 4-и в позитивно, каза бразилецът. – Имахме малко късмет с наказанията при Ферари и (проблемите при) Мерцедес. Трябва да се концентрираме върху това да направим добро състезание утре. Трасето може би е най-доброто за нас през сезона досега.”