Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Просто нямахме добро темпо в колата

Ботас: Просто нямахме добро темпо в колата

82
0
Валтери Ботас

Валтери Ботас впечатли всички в Канада с представянето си в квалификацията за седмия кръг от световния шампионат на Формула 1 и третата си позиция на грида. Финландският пилот на Уилямс се надяваше да превърне това място в точки, но в напълно различните условия на състезанието нямаше същото темпо като в събота.

В крайна сметка той финишира 14-ти и го отдаде на липсата на конкурентоспособност. Съотборникът му Пастор Малдонадо пък бе 16-ти

Борихме се, за да си осигурим точки, но в крайна сметка просто нямахме темпо с колата. Не направих добър старт, което позволи на няколко коли да ме изпреварят в първата обиколка. На сухо просто не успяхме да достигнем нивото на конкурентоспособност, което показахме в квалификацията. Износването на гумите в първия стинт също беше високо, което направи оставането в топ 10 трудно. Въпреки всичко усещам, че научих много от това състезание и като отбор можем да извадим позитиви от уикенда. Надявам се да можем да продължим да се развиваме и да имаме по-силно състезание на Силвърстоун – обобщи Ботас.

Венецуелският пилот на Уилямс също нямаше безпроблемна надпревара. Той бе наказан с преминаване през бокса, след като блъсна с Адриан Сутил и накрая завърши на 16-то място. Малдонадо сподели след състезанието, че още от началото на надпреварата е имал по-слабо темпо и че представянето на колата е било по-добро на мокра писта, отколкото на суха, като това е проблем, който трябва да решат с отбора.

Техническият директор на тима Майк Кахлън обясни, че деградацията на гумите суперсофт е била особено висока, заради което и двете коли са загубили време в първия стинт. С медиум колата е вървяла по-добре, но това не им е помогнало да си осигурят по-предни позиции:

Пастор беше наказан с преминаване през бокса, но след това натисна здраво, за да скъси разстоянието и завърши 16-ти. Валтери кара солидно, без да прави някакви грешки, но на колата й липсваше скорост, за да му позволи да запише позиция в топ 10. Трябва да продължим с доброто си представяне в квалификацията и да продължаваме да работим здраво, за да се подобрим за домашната си надпревара на Силвърстоун.

Валтери Ботас пък вече е сред най-популярните лица в падока на F1. Финландецът разказа ексклузивно за пътя си до Гран при в интервю за новия брой на списание ClubS1 (161).