Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Трябва да подобрим колата значително през зимата

Ботас: Трябва да подобрим колата значително през зимата

37
0

Валтери Ботас смята, че тимът му Уилямс трябва значително да подобри колата през зимата, за да може той и съотборникът му Фелипе Маса отново да бъдат конкурентни на Мерцедес и Ферари през следващия сезон. В последните надпревари от тази година двамата не можеха да се борят за местата на подиума, тъй като нямаха темпото на Сребърните стрели и Скудерията.

Така беше и в Абу Даби, където Маса (на снимката) се класира едва 8-и, а Валтери 13-и след катастрофа с Бътън в бокса. Така финландецът и Фелипе завършиха съответно на 5-о и 6-о място в крайното класиране при пилотите.

„Това не беше начинът, по който искахме да завършим сезона, заяви Ботас. – Това беше ясен сигнал, че трябва да се подобрим, ако искаме да се борим за победите следващия сезон. Знаем фактите и трябва да намерим решенията, чрез които значително да вдигнем скоростта си по време на зимната пауза.“

„По отношение на операциите също трябва да се справяме по-добре. Като цяло сезонът беше добър и аз завърших няколко пъти на подиума, но ние искаме повече и никой от нас не е напълно удовлетворен от постигнатите резултати.”