Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас удържа положението и на мократа писта, фантастичен е, щастливи са в...

Ботас удържа положението и на мократа писта, фантастичен е, щастливи са в Уилямс

40
0
Валтери Ботас

Валтери Ботас направи изключително впечатляващо представяне в днешната квалификация за Гран при на Канада. Финландският пилот на Уилямс бе на челни позиции и в трите части на сесията, като в крайна сметка се нареди трети – зад Себастиан Фетел (Ред Бул) и Люис Хамилтън (Мерцедес), предизвиквайки бурна радост у екипа си.

Валтери свърши просто брилянтна работа. Трудно ми е да ви опиша колко развълнувани са всички. Само трета позиция е, но е изключително постижение за нас, като се има предвид какъв бе сезонът ни досега. Резултатът означава много за всички в Уилямс. Валтери е невероятно постоянен – времената му за обиколка са страхотни и поддържа чудесно темпо. Дори на мократа писта удържа положението, фантастичен е. В Монако намерихме посока за прогрес с предната част колата в частност. Пилотите ни се чувстват по-добре в болида от самото си пристигане. Балансът е подобрен, настройките като цяло – да се надяваме, че това е старт на по-добри неща за нас през сезона – сияеше щастливата Клер Уилямс, чието повишение в заместник-шеф на екипа досега не й носеше особено положителни емоции.

Самият Ботас каза, че чувството от третата позиция е страхотно, като похвали и екипа си за свършената работа.

Дъждът направи пистата много хлъзгава, но това ни пасна, колата вървеше добре в тези условия. Бяхме с точните гуми в правилните моменти, което бе толкова важно днес. Ако утре е сухо, ще е трудно да останем на тази позиция, така че ще се надявам на още дъжд – допълни той.

Техническият директор Майк Кахлън също като Клер Уилямс смята, че отборът е направил крачка напред в представянето си.

Днешният резултат обаче се дължи в най-голяма степен на това, че се възползвахме максимално от условията. Работихме добре като екип, за да намерим най-добрата позиция в точния момент. Ще се борим здраво за точки и с двата си болида. Резултатът е напълно заслужен за Валтери и целия тим, като ни дава истинска мотивация след цялата упорита работа – каза още той.

Денят явно бе посветен на добри новини за Уилямс – сутринта Пастор Малдонадо и съпругата му Габриела съобщиха, че през септември чакат да им се роди дъщеричка. Следобед венецуелецът се класира точно 10 позиции зад съотборника си – 13-ти, като обяснението бе, че в най-добрия му тур бе показан червен флаг заради катастрофата на Фелипе Маса.