Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас за удара с Кими: Нещастен инцидент

Ботас за удара с Кими: Нещастен инцидент

41
0

Валтери Ботас описа сблъсъка си с Кими Райконен в Гран при Мексико като нещастен инцидент. Двамата се удариха в битка за позиция в 5-и завой в 22-ата обиколка от надпреварата, като пилотът на Уилямс атакува съперника си. Валтери беше минал през бокса и бе с нови гуми, докато Кими не беше влизал в пита за смяна.

В резултат на сблъсъка задното окачване на болида на Райконен се счупи и той спря, докато Ботас продължи без сериозни повреди по колата и финишира 3-и. Случилото се беше почти повторение на инцидента между двамата от Русия, но с разменени роли. Тогава стюардите наказана Райконен след финала с добавяне на 30 секунди към времето му, докато сега санкция не последва.

„Състезавахме се здраво, както обикновено го правим, коментира Ботас след финала. – Мисля, че не трябва да говорим за случилото се. Борех се за позиция. Имаше добра възможност да мина напред, но за нещастие всичко приключи така. Беше нещастен случай. Имахме контакт и в Русия и сега за нещастие отново. Бях от вътрешната страна на завой 5 и се сблъскахме. Беше разочароващо. Като цяло добро състезание. Тимът свърши добра работа със стратегията и съм доволен от това.“