Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Битките са с Хамилтън ще са здрави, но честни

Ботас: Битките са с Хамилтън ще са здрави, но честни

45
0

Валтери Ботас заяви, че битките с новия му съотборник Люис Хамилтън на пистата ще бъдат здрави, но честни. Финландецът бе привлечен в Мерцедес от Уилямс, след като пилотът на Сребърните стрели до миналата година Нико Розберг се отказа от спорта. Според Валтери може да се намери нужния баланс между това даден пилот да бъде едновременно отборен играч, но и да може да следва личните си интереси.

„Определено е сложно да бъдеш отборен играч и в същото време да се опитваш да поставиш себе си отпред, каза Ботас в интервю за motorsport.com. – Това е един вид нова ситуация за мен. Ще направя най-доброто за тима. Но в същото време имам свои цели и във Формула 1 трябва да си егоистично настроен, ако искаш да печелиш. Обикновено се разбирам с всеки и мисля, че мога да се състезавам с Люис здраво, но коректно и да се уважаваме взаимно.”

Валтери заяви също така, че не се притеснява от възможността да има напрегнати моменти и ситуации между двамата. Такива межди Хамилтън и Розберг имаше доста и в Мерцедес им беше трудно да се справят с положението.

„Те имаха тежки битки и моменти един срещу друг, заяви финландецът.  – Но така се получава, когато се бориш за победите. Това е F1. В тима научиха много как да се справяш с такива ситуации. Сигурен съм, че правилата в екипа ще са много стриктни относно това какво можеш и какво не можеш да правиш.”

Финландецът заяви също така, че е наясно с това, че трябва да впечатли шефовете си с представянето си, ако иска да запази мястото си в тима и през 2018 г. Договорът му с Мерцедес е само за една година с опция за удължаването му, като след края на този сезон на пазара може да има свободни пилоти като Фетел и Алонсо, които да заемат мястото му, ако Валтери не се представи на ниво.

Ботас също така не смята, че 2-та месеца, които има за подготовка с новия си тим ще са малко и той няма да бъде в положението на догонващ. „Мисля, че сме много добри в това да използваме както трябва времето, което имаме. Чувствам се така, сякаш съм научил много неща. Вече направих няколко състезания на симулатора, като първият ми месец в тима беше много продуктивен.” 

За преминаването на Ботас в Мерцедес и това какви предизвикателства го очакват в новия отбор четете в брой 201 на списание ClubS1.