Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас и Рикиардо разочаровани от класирането си

Ботас и Рикиардо разочаровани от класирането си

56
0
Даниел Рикиардо

Валтери Ботас и Даниел Рикиардо останаха разочаровани от класирането си в квалификацията за Гран при на Сингапур. Двамата останаха 4-и и 6-и, като бяха значително по-бавни от съотборниците си в Мерцедес и Ред Бул – Хамилтън и Верстапен, които заеха първите 2 места на грида.

„Не мога да съм доволен, защото всичко вървеше чудесно в 3-ата тренировка и до 2-ата част на квалификацията, каза Валтери. – Но изведнъж другите намериха повече сцепление, а аз не можах. Затова се получи голямата разлика в Q3. Мисля, че подготовката на гумите можеше да бъде малко по-добра, но не мисля, че това беше ключовия фактор за изоставането ми.

Нашата кола е полпозишън тук чрез Люис и това показва колко конкурентна е тя. Мисля, че той направи страхотна обиколка, а в моята някои неща липсваха. Но не и 6-7 десети. Затова трябва да разбера защо разликата е толкова голяма. В 3-ата тренировка и в първите 2 части от квалификацията бях много близо до Люис.“

Ботас очаква в състезанието утре най-използвана стратегия да бъде с 1 питстоп, като според него от решаващо значение ще е стратегията и използването на гумите. „Важно ще, е те да издържат и да не се образуват мехури по тях, каза Ботас. – А такива проблеми имаха всички отбори в състезателните симулации в петък с най-меките гуми.“

Рикиардо пък заяви, че няма отговор на въпроса защо е загубил толкова скорост в квалификацията спрямо съотборника си. Той призна, че е имал проблеми с двигателя, но това не е била основната причина за голямото му изоставане.